Üniforma için 10 bin TL istediler: Vatandaşlar “pes artık” dedi

Üniforma için 10 bin TL istediler: Vatandaşlar “pes artık” dedi

Ankara’daki bir okulun velilerden üniforma için 10 bin TL talep etmesi, vatandaşlara ‘pes artık’ dedirtti. MEB’in yasaklarının önüne geçmeye çalışan okul idarecileri, bu kez de iki parça elbiseye 10 bin lira nakit (elden) para istemeye başladı.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, velilerin ekonomik yükü giderek arttı. Kırtasiye ürünlerinin yüksek fiyatlarıyla mücadele eden ailelere, bazı okullardan gelen ek ücret talepleri eklenince, durum daha da zorlaştı. Son olarak Ankara'da bir okulun velilere gönderdiği SMS ile üniforma için 10 bin TL talep etmesi, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

“ÖĞRENCİ BAŞI 10 BİN TL”

Okul yönetimi tarafından velilere gönderilen mesajda, "Okulumuzda üniforma uygulaması bulunduğundan dolayı her öğrencimiz için bir takım okul üniforması hazırlanmıştır. Bir takım okul üniforma ücreti öğrenci başı 10.000 TL'dir" ifadeleri yer aldı. Ayrıca velilerden bu ücreti en geç 5 Eylül’e kadar nakit olarak elden ödemeleri istendi.

YASAKLAR BİR ŞEKİLDE ÇİĞNENİYOR

Okul üniforması için yüklü miktar para talep edilen olay, geçtiğimiz haftalarda yaşanan benzer durumları akıllara getirdi. Altındağ'da bir okulun birinci sınıf kaydı için temizlik malzemeleri istemesi ve İstanbul ile Ankara'daki bazı okulların kayıt sırasında çeşitli yardım taleplerinde bulunması da kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

gazeteilksayfa-2.jpg

BAKANLIK KESİN BİR DİLLE YASAKLAMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul kayıtları sırasında bağış ve yardım taleplerini yasaklamasına rağmen, bu tür olayların devam etmesi, veliler arasında rahatsızlığa sebep oldu. Ülke gündemini meşgul eden olayla ilgili bakanlık tarafından şu karar verilmişti: “Okul kayıtlarında kayıt parası veya başka ad altında zorunlu olarak ücret alınmayacak.” Bakanlığın bu kararına rağmen okul idarecilerinin tavırları, eğitim masraflarının giderek arttığı ailelerde çeşitli zorluklar yaşanmasına neden oluyor.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Konuyla ilgili sosyal medyada yapılan yorumlarda, veliler okul yönetimlerinin bu tür uygulamalarına tepki gösterdi ve sessiz kalan yetkilileri gerekli önlemleri almaya çağırdı. Konuya ilişkin yapılan yorumlarda eğitimin temel bir hak olduğu ve herkes için erişilebilir olması gerektiği vurgulanırken, okul masraflarının ailelere büyük bir yük getirdiği belirtildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.