Uluslararası arenada Ankara Ostim'e ödül yağdı

Uluslararası arenada Ankara Ostim'e ödül yağdı

Ostim Teknik Üniversitesi uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı. Yerli ve yabancı jüri üyelerinden oluşan bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılan teknik incelemeler sonucunda, FIA Best Academic Ödülü dahil 9 ödül kazanıldı.

Ostim Teknik Üniversitesi, uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı. Üniversite, yerli ve yabancı jüri üyelerinden oluşan bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılan teknik incelemeler sonucunda, IFIA (Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu) Best Academic Ödülü dahil olmak üzere toplamda 9 madalya kazandı.

Üniversitenin akademisyenleri Prof. Dr. Sinan Kıvrak, Öğr. Gör. Emre Turan ve Muhammet Yiğiter, geliştirdikleri Orta Gerilim ve Alçak Gerilim Seyyar Kablo Test Cihazı ile IFIA Best Academic ödülüne layık görüldü. Ayrıca üniversitenin araştırmacısı Nurettin Çek tarafından geliştirilen Biyoekokompozit Sabun, Şampuan, Dezenfektan ve Cilt Bakım Losyonu isimli çalışma, altın madalya ile ödüllendirildi.

ÖDÜLLERİ SÜPÜRDÜ

Diğer ödüller arasında, araştırmacılar Nurettin Çek ve Selman Sezer’in çalışmaları olan Mikrobiyal Kontaminasyonu Önlemek Üzere Bir Biyoekokompozit ve Salgın Kontrolü ve Hastane Enfeksiyonlarında Kullanılmak Üzere Bir Sabun Formülasyonu, Doç. Dr. Kemal Yaman’ın geliştirdiği Kanat Kiti Sistemi gümüş madalya aldı.

Bronz madalya ile ödüllendirilen çalışmalar ise şu şekilde sıralandı: Doç. Dr. Kemal Yaman’ın Bilye İtkili Vektör Lüle çalışması, araştırmacılar İsmail Başak ve Sercan Ünal’ın Hidrojen Kullanımlı Yüksek Verimli Enerji Üretim Ünitesi, Prof. Dr. Ahmet Koluman, Prof. Dr. Murat Yülek ve ekibinin geliştirdiği Meme Kanseri Teşhisi İçin Akıllı Ayna, ve araştırmacı Bünyamin Uğurlu'nun İnsansız Hava Araçlarına Entegre Edilmiş Telsiz İletişim Rölesi ve Elektromanyetik Sinyal Dinleme Sistemleri.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.