Ulus Hali’nde balık sezonu açıldı: Hamsinin kilosu 200 TL oldu

Ulus Hali’nde balık sezonu açıldı: Hamsinin kilosu 200 TL oldu

Yaklaşık 5 ay süren av yasağını ardından balıkçılar 1 Eylül’de yeniden denizlere açıldı. Uzun süren aradan sonra tezgâhlar çeşit çeşit balıklar ile şenlendi. Ulus Hali’nde hamsinin kilosu 200 TL’den satışa sunuluyor.

4,5 ay süren uzun bir av yasağını ardından, balıkçılar 1 Eylül’de yeniden denizlere açıldı. Uzun süren aradan sonra tezgâhlar, palamut, hamsi gibi deniz ürünleri ile şenlendi. Balıkseverlerin sabırsızlıkla beklediği sezonun gelmesiyle, taze balık denilince akla gelen ilk yer olan Ulus Hali’nde hareketlilik başladı. Tezgâhlarda bolca bulunan palamut, tanesi 60 TL'den satışa sunulurken, kilosu 200 TL’ye satışa sunulan hamsi yüksek fiyatına rağmen büyük talep görüyor.

balik-1.jpg

“BEREKETLİ GEÇECEĞİNİ UMUT EDİYORUZ”

Bu sezon bolca palamut avlandığını söyleyen balıkçı Hasan Ak, “Uzun süren bir av yasağının ardından tezgâhlarımız şenlendi. Balık çeşitliliğimiz arttı. Vatandaşlarımız hamsiyi 2 gündür yoğun bir ilgi ile karşılıyor. Palamut’un bu yıl bereketli ve bol olması bizi oldukça sevindiriyor. Lezzetinin yanı sıra fiyatının uygun olması da müşteriler tarafından palumutu cazip hale getiriyor. Bu sezonun hem bizim için hem de balıkseverler için oldukça bereketli geçeceğini umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

balik-2.jpg

“BALIK TÜKETMEYİ SEVİYORUZ”

Balıkçılar, yeni sezonun açılması ile birlikte tezgâhlarını taze balıklarla doldurmanın sevincini yaşarken, vatandaşlar da bu lezzetleri sofralarına taşımak için Ulus Hali’nin yolunu tuttu. Hal’e alışveriş yapmaya gelen müşteri Feride Çakmak, “Ailecek balık tüketmeyi seviyoruz. Taze balıkların geldiğini görünce dayanamadım. Akşam yemekte pişirmek için alıyorum” dedi. Özellikle çocuklarının balığı çok sevdiğini dile getiren Çakmak, “Bu yüzden mümkün olduğunca taze balık tüketmeye özen gösteriyoruz. Bu akşam ailece lezzetli bir balık ziyafeti çekeceğiz” şeklinde konuştu.

balik-4.jpg

TEZGÂHLAR DOLDU TAŞTI

Balık sezonunun açılmasıyla tezgâhlar deniz ürünleriyle doldu taştı. Özellikle vatandaşların vazgeçilmezi olan hamsi kilosu 200 TL’ye tezgâhlardaki yerini aldı. Bu yıl denizlerde sayısı oldukça fazla olan palamut ise, tanesi 60 TL'den alıcı buluyor. Bunun yanı sıra, Karadeniz somonunun kilosu 140 TL’den, alabalığın kilosu 120 TL’den satışa sunuluyor. Somon balığının dilim olarak satılanı ise 300 TL’ye kadar çıkıyor. Karadeniz’in diğer lezzetlerinden olan deniz çuprası 190 TL, uskumru 180 TL, kefal 160 TL, istavrit ise 70 TL'den satışa sunuluyor.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.