Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: "Demir yollarını 8 ayda 177 milyon yolcu kullandı"

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: "Demir yollarını 8 ayda 177 milyon yolcu kullandı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yılın ilk 8 ayında kent içi raylı sistemler, YHT, ana hat ve bölgesel trenlerle 177 milyon yolcunun seyahat ettiğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de demir yolu kullanımının arttığını belirterek, 2024 yılının ilk 8 ayında 177 milyon yolcunun bakanlığa bağlı demir yolu hatlarını kullandığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, bakanlığın resmi sitesinde yaptığı yazılı açıklamada, Yüksek Hızlı Tren (YHT), Marmaray, Başkentray ve diğer bölgesel tren hatlarına yönelik yolcu istatistiklerini paylaştı.

ÜLKE NÜFUSUNUN İKİ KATINA ULAŞTI

Ocak-Ağustos döneminde taşınan yolcu sayısının Türkiye nüfusunun iki katına ulaştığını belirten Uraloğlu, demir yolu yatırımları sayesinde vatandaşların bu ulaşım moduna ilgisinin her geçen gün arttığını vurguladı. "Seyahat konforunu artırarak hızlı ve güvenli taşımacılığı tesis ettik" diyen Uraloğlu, Marmaray'ın bu dönemde 143 milyon 692 bin yolcuya hizmet verdiğini belirtti.

AĞUSTOSTA 1 MİLYONDAN FAZLA YOLCU KULLANDI

Ankara'da hizmet veren Başkentray hattı da başkentlilerden büyük ilgi görüyor. Ağustos ayında 1 milyon 650 bin 34 yolcu, 8 aylık dönemde ise 15 milyon 456 bin yolcu bu hattı kullandı.

VATANDAŞ DEMİR YOLUNU TERCİH EDİYOR

Uraloğlu ayrıca, YHT ve bölgesel trenler gibi uzun mesafeli hatlarda da yoğun talep yaşandığını ifade etti. Ağustos ayında 1 milyon 107 bin kişi YHT'yi tercih ederken, yılın ilk 8 ayında YHT yolcu sayısı 8 milyon 296 bin olarak kaydedildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.