Uçağı kim icat etti, nerede ve ne zaman bulundu?

Uçağı kim icat etti, nerede ve ne zaman bulundu?

Bugün uzak mesafeleri yakın kulan uçağın tarihi merak ediyor. Uçak kim tarafından ve ne zaman icat edildi? Sorularının yanıtını arıyor. Peki, Uçağı kim icat etti, uçak ne zaman bulundu?

İnsanlığı gökyüzüne çıkaran ve insanı dünyanın bir ucundan diğer ucuna hızlı bir şekilde yetiştiren mükemmel icadı insanlar araştırıyor. Peki, uçak kim tarafından, nasıl ve ne zaman icat edildi? İşte merak edilenler:

haberici-ucak-1.jpg

UÇAĞI KİM İCAT ETTİ?

Tarihteki ilk motorlu uçak Amerikalı iki kardeş Orville Wright ve Wilbur Wright tarafından icart edilmiştir. İlk uçuş 17 Aralık 1903 tarihinde gerçekleşmiştir. Gerçekleşen uçuşta uçak, yaklaşık 12 saniye boyunca havada kalmış ve 40 metrelik bir uçuş gerçekleşmiştir.

ucak-haber-ici.jpg

UÇAK NEREDE İCAT EDİLDİ?

Amerikalı kardeşler tarafından ilk motorlu uçuş Amerika Birleşik Devletleri’nin Kuzey Carolina Eyaleti’nde gerçeklemiştir. Zorlu hava şartlarında gerçekleşen 12 saniyelik uçuş, insanlık tarihinin büyük adamlarından biri olarak kabul ediliyor.

UÇAK NASIL İCAT EDİLDİ?

İlk uçak benzin motoru ve iki pervaneden oluşuyordu. Uçak yaklaşık olarak 350 kilogramdı. Gerçekleşen ilk deneme 12 saniye havada kalarak 40 metre uçabildi. Son denemede ise 59 saniye havada kalarak 320 metrelik bir mesafe kat etti.
Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen ilk resmi uçuş ise 4 Haziran 1908 tarihinde gerçekleşti. Kanadalı Gleen Curtis tarafından gerçekleştirilen bu uçuş dışarıdan her hangi bir deste almadan havalandı.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.