TYB Ankara Şube’sinin “Yazar Okulu” ilk mezunlarını verdi

TYB Ankara Şube’sinin “Yazar Okulu” ilk mezunlarını verdi

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi ile Mamak Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “Ankara Edebiyat Festivali” kapsamında gerçekleşen “Yazar Okulu” ilk mezunlarını verdi. TYB Ankara Şube Başkanı Sait Uluçay, “Okuduğunuz kadar, yazı yazabilirsiniz.”

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi ve Mamak Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “ Ankara Edebiyat Festivali” Mamak Musiki Muallim Mektebinde gerçekleşti. Festival kapsamında gerçekleşen “Yazar Okulu” ilk mezunlarını verdi. Yazar Okulu mezuniyet törenine Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri, mezun olan 35 öğrenci ve ailelerin yanı sıra edebiyatseverler katıldı. TYB Ankara Şube Başkanı M. Sait Uluçay, törende yaptığı konuşmada okumanın ve yazmanın önemine vurgu yaparak. Öğrencilere ve konuklara okumayı hiç bırakmamalarını ve ne kadar çok okurlarsa o kadar çok yazabileceklerini söyledi. Uluçay, “Yazar olmak istiyorsanız, yazmaktan çok edebi niteliği olan kitapları okumalısınız. Okuduğunuz kadar, yazı yazabilirsiniz” dedi.

whatsapp-image-2022-12-25-at-14-02-10.jpeg

“OKUDUĞUNUZ KADAR YAZABİLİRSİNİZ”

Yazar Okulu kapanışının töreni açılış konuşmasını TYB Ankara Şube Başkanı M. Sait Uluçay yaptı. Uluçay konuşmasında; “Türkiye Yazarlar Birliğinin kurumsallaşmış Yazar Okulu programlarının içeriği esas alınarak hazırlanan 13 haftalık eğitim programı, Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Şemsettin Küzeci koordinatörlüğünde 12 Uzman Yazar kadrosu tarafından yürütülmüştür. Önce Edebiyat ve yazarlık konusunda teorik bilgiler verildikten sonra atölye çalışmaları şeklinde eğitime devam edilmiştir. Okulda esas olan, bireyin kabiliyetine göre yön verip, üretkenliğini sağlamaktır. Bu inançla eğer, Kursiyerlerimizin hayatına bir pencere açıp, kendilerine bir edebiyat zevkini tattırdıysak ne mutlu bize. Diyerek sözlerinin sonunda mezun olan genç yazarlara bazı öğütler vererek sözlerini noktaladı: “Yazar olmak istiyorsanız, yazmaktan çok edebi niteliği olan kitapları okumalısınız. Okuduğunuz kadar, yazı yazabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-12-25-at-14-02-13-2.jpeg

“HAYATINIZ BUYUNCA SÜREKLİ OKUYUN”

TYB Ankara Şube Başkanı M. Sait Uluçay; “Ağırlıklı olarak başarılı olacağınıza inandığınız türe öncü olan en az 20- 30 eser okuyunuz. Klasik eserlerden okuyarak görüş kazanınız. Kendinizi çağın gerisinde bırakmayınız. İlmin en doğru yol olduğu bilinci içinde olunuz. Hafızasındaki bilgilerle yetinmeyiniz. Farklı kaynaklar araştırarak düşünce marketinizi zenginleştiriniz. İyi bir gözlemci olunuz. Not almayı alışkanlık haline getirin. İyi bir dinleyici, güzel hikâyeler biriktirir. Başkalarının dünyalarına başlatacağınız yolculuk, sizlere çok kıymetli veriler kazandırır. Her zaman aç bir gezginci gibi davranın. Yeni bilgilerin peşinde koşarak, edindiğininiz taze bilgilerle açlığınızı gideriniz. Paylaşımcı olunuz. Yazdığınız yazıları başkalarıyla paylaşınız. Yazdıklarım beğenilmez diye bir korku içinde olmayınız. Yapılacak eleştirilerle olgunlaşacak yazdıklarınız. Yazı yazma konusunda kendiniz ve başkalarıyla yarışınız. Edebiyat, yazıya ara vermeyi asla kaldırmaz. İyi kötü, doğru yanlış demeden sürekli yazınız.”

whatsapp-image-2022-12-25-at-14-02-12.jpeg

“DEVAMI İÇİN GAYRET EDECEĞİZ”

Festivalin kapanış töreni öncesi Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay ve Yönetim Kurulu üyeleri Yazar Okulu öğrencileri ile bir araya geldi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yazar okulunun başarılı bir şekilde sonuçlanmasına ve öğrencilerinin memnuniyetine karşı mutlu olduğunu ifade etti. Gelecek yılda devamının yapılması için gayret edeceklerini dile getirdi. TYB Ankara Şube Başkanı Uluçay da öğrencilerin isteği üzerine Başkan Köse’den okulun tekrar devam etmesini talep etti.

whatsapp-image-2022-12-25-at-14-02-13-1.jpeg
BİZ DE HİÇ BOŞ DURMADIK

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci ise, konuşmasında; Türkiye Yazarlar Birliği Ankara şubesi başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile değerli eğitmenlere ve hocalara teşekkür ederek başladı. Ayrıca şunları kaydetti: “Biz belediye olarak kültür ve sanata önem veriyoruz. Ankara Edebiyat Festivali sonrası sizlerden her ne kadar biraz uzak kalsak da Yazarlar Birliği o boşluğu doldurdu. Sizlerle 3 aydır Yazar Okulunda birliktedir. Bu gün sertifikalarınızı alıyorsunuz artık siz yazar adayı değilsiniz sizleri birer yazar olarak göreceğiz. Çok mutluyuz, eminim ki sizler de bizi gibi mutlusunuzdur. Belediye Başkanım ile bire bir sizlerle konuştuğumuzda bunları dile getirmeniz bizleri gayet mutlu kılmıştır. Biz de hiç boş durmadık. Genç yazarlar ve yazar adayları için bölge kütüphaneleri açtık, binlerce kitap temin ettik. İnşallah gelecekte sizlerin kütüphanelerimizde görürüz. Hepinizi tebrik edere, Yazarlar Birliği ve değerli hocalarınıza teşekkürler ederiz.”

whatsapp-image-2022-12-25-at-14-02-12-2.jpeg

Yazar Okulu’nun kapanış töreninde son bölümünde genç yazarlara ve hocalarına katılım belgesi ile teşekkür belgesi takdim edildi. Önce, hazırda olan Yazar Okulu hocalarından; Ekrem Özdemir, Nuray Alper, Necmettin Evci, Murat Bölük ve Dr. Şemsettin Küzeci’ye TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay birer Teşekkür Belgesi takdim etti. Ardından da TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Kezban Eldemir, Necmettin Evci, Şemsettin Küzeci, Mehmet Sıddık Yıldırım, Mehmet Selim Atlıhan ve Vedat Güneş tarafından mezun olan yazar adaylarına katılım belgelerini takdim ettiler.

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.