Tuyan: Mevla’m inşallah bizleri görecek

Tuyan: Mevla’m inşallah bizleri görecek

Yaşanan büyük kuraklığa karşı Çubuk Dernekler Federasyonu önderliğinde Çubuklular yarın ‘Yağmur Duası’na çıkacak. Federasyon Başkanı Fuat Tuyan, “Bütün insanlığın içten samimi olarak dua etmesini istiyorum. Mevla’m inşallah bizleri görecek” dedi.

Türkiye’de kuraklık özellikle tarımsal hayatta ve içme suyunda büyük sıkıntılar doğuracak boyutlara ulaştı. Özellikle yurdun Doğu Anadolu ve iç Anadolu bölgelerinde gün geçtikçe artan kuraklık hem çiftçiye, hem vatandaşlara hem de turizmcilere zor günler yaşatıyor. İç ve Doğu Anadolu’ya yağmayan kar önümüzdeki yıllarda yaşanacak tarımsal üretimdeki düşüşünde habercisi olurken hem doğal hayat hem de insanlar zor günler yaşıyor. Ocak ayının ortalarında yaşanan şiddetli kuraklık tarımsal üretim yapan çiftçilerimizi tedirgin ederken Çubuk’ta Çubuk Dernekler Federasyon Başkanı Fuat Tuyan’ın öncülüğünde Çubuk halkı 20 Ocak’ta Atatürk Park’ında ‘Yağmur Duası’na çıkacak. Çubuk İlçesinin protokolünün ve vatandaşların katılacağı yağmur duasında kurbanlar kesilip dualar edilecek.

processed-bd9ef5dc-79e7-463f-958e-e7c7dd013252-t9ncr0mh-2.jpeg

BÜTÜN İNSANLIĞI İLGİLENDİRİYOR

Çubuk Dernekler Federasyon Başkanı Fuat Tuyan, kuraklığa karşı yapılacak ‘Yağmur Duası’ etkinliğini gazetemize anlattı. Başkan Tuyan, “Bugün ilçemizde kurbanlar keseceğiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız yarında bütün camilerimizde dualar okunacak. Allah inşallah hayırlı rahmetler ihsan eder. Biran önce yağışların başlamasını Allah’tan niyaz ederiz. Bütün insanlığı ilgilendiren bir konu bütün insanlığın içten samimi olarak dua etmesini istiyorum. Mevla’m inşallah bizleri görecek” dedi.

960e5f8c-35de-49d5-8e46-5cb04776830b.jpg

KURAKLIĞA DUYARSIZ KALAMADIK

Başkan Fuat Tuyan, “Çubuk’taki 53 derneğin olduğu çok büyük bir STK’nın öncülüğünde, Çubuk ilçemizde yaşanan kuraklığa karşı hep beraber yağmur duasına çıkacağız. Ben 62 yaşındayım bu yaşıma kadar bu mevsimde hiç bu kadar büyük kuraklık görmedim. Bu kuraklığa karşı duyarsız kalamadık. Çubuk’ta büyün meslek odaları, sivil toplum örgütleri kurumlar olarak Yarın bütün camilerimizde yağmur duası yapılacak. Bugün aldığımız kurbanları keseceğiz” şeklinde konuştu.

thumbs-b-c-e11895b4aa89d435f7ede84996595e8d.jpg

BÜYÜK KATILIM OLACAK

Tuyan, “Yarın, Çubuk’un en büyük parkı olan Atatürk Park’ında geniş katılımlı bir duamız ve ikramlarımız olacak. İkramların dışında Çubuk’ta yaşayan yaşlılarımıza ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Türk Kızılay’ı ve İHH tarafından ulaştırılacak. Bu yaptığımız yardımları ve dualarımızı inşallah Mevla’m da kabul eder. Programımıza Çubuk Kaymakamı, Çubuk Belediye Başkanımız ve İlçe Müftümüzde takılım sağlayacak. Bu dua bütün Çubuk ilçesinin tamamını bir araya getiren bir program olacak” ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-3ffcacd3d80aff07a68a7fb5cdc91fbc.jpg

SAMİMİ DUALAR BEKLİYORUZ

Çubuk Dernekler Federasyon Başkanı Fuat Tuyan son olarak, “Şuan da Çubukta büyük bir kuraklık yaşıyoruz. Bu kuraklık çiftçimizin tarımsal üretimine de zarar veriyor. Allah inşallah hayırlı rahmetler ihsan eder. Tarımsal üretim için yeraltı sularını kullanıyoruz. Onunda yavaş yavaş sonuna gelmeye başladık. Yeraltı sularında da kuraklık nedeniyle gözle görülür azalmalar var. İlçemizde çok şükür İç Anadolu’nun bazı kesimlerinde oluşan obruklar oluşmadı. Biran önce yağışların başlamasını Allahtan niyaz ederiz. Bütün insanlığı ilgilendiren bir konu bu konuda bütün insanlığın içten samimi olarak dua etmesini istiyorum. Mevla’m inşallah bizleri görecek” diyerek sözlerini noktaladı.

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.