Türksat 6A için geri sayım başladı

Türksat 6A için geri sayım başladı

Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki ilerlemesini simgeleyen önemli bir proje olarak belirtilen Türksat 6A, 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayan gece yörüngeye fırlatılacak.

Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki ilerlemesini vurgulayan önemli bir proje olarak belirtilen Türksat 6A, 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayan gece yörüngeye fırlatılacak. SpaceX iş birliğiyle gerçekleştirilecek fırlatma, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden gerçekleştirilecek. Uydu, 42 derece doğu yörüngesine yerleştirilerek Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi geniş bir coğrafyada hizmet verecek, böylece Türkiye'nin uydu haberleşme kapasitesi önemli ölçüde artacak.

firlatilacak-yer.jpg

YÖRÜNGEYE FIRLATILIYOR

Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki yetkinliklerini ön plana çıkarmasıyla ilgili önemli bir proje olan Türksat 6A, 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayan gece yörüngesine fırlatılacak. SpaceX iş birliğiyle ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden gerçekleştirilecek olan bu fırlatma, Türkiye'nin uzaydaki varlığını güçlendirmesi ve iletişim altyapısını daha da ileriye taşıması açısından büyük önem taşıyor. Proje ortakları TUSAŞ, ASELSAN ve CTech firmaları ile birlikte geliştirilen milli haberleşme uydu platformu, Türkiye'nin iletişim altyapısını güçlendirme hedefi taşıyor.

uydu.jpg

GENİŞ KAPSAMA ALANI SUNACAK

42 derece doğu yörüngesine yerleştirilecek olan Türksat 6A, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta çalışacak ve 7,5 kilovat güce sahip olacak. 4 bin 250 kilogram ağırlığındaki uydu, Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi bölgeleri de kapsayan geniş bir alanda hizmet verecek. Bununla birlikte mevcut uyduların hizmet vermediği alanları kapsayarak, Türkiye'nin uydu haberleşme kapasitesini önemli ölçüde artıracak.

uzaya-temsili.jpg

HEDEF UYDU İHRACATI

Türksat 6A'nın faaliyete geçmesiyle uydu ile ulaşılabilen nüfusun 3,5 milyardan 5 milyara çıkması öngörülüyor. Bu durum Türksat'ın uydu hizmetlerinde ihracatını önemli ölçüde artırmasını sağlayacak. Türkiye haberleşme uyduları üretme kabiliyeti olan nadir ülkelerden biri olarak konumunu güçlendirirken, Türksat 6A projesi ile uydu ihracatında daha etkin bir rol oynamayı hedefliyor.

Kaynak:İlk Sayfa Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.