Türksat 6A antenlerini ilk kez açtı

Türksat 6A antenlerini ilk kez açtı

Türkiye'nin uzaydaki yerini daha da sağlamlaştıran Türksat 6A, başarılı bir şekilde test sürecine başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'nun paylaştığı bilgilere göre, Türksat 6A 50 derece doğu yörüngesine yerleşti ve ilk anten açılışını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, sosyal medya hesabından Türksat 6A uydusunun güncel durumuyla ilgili bilgi verdi. Uraloğlu, Türksat 6A'nın 50 derece doğu yörüngesine yerleştiğini ve test sürecine başladığını duyurdu. Uydu, antenlerini ilk kez açarak çalışmalarına başladı ve bir sonraki hedefi kendi yörüngesi olan 42 derece doğu yörüngesi.

TÜRKİYE'NİN AKTİF UYDU SAYISI 9'A YÜKSELDİ

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzaya gönderilmesiyle birlikte ülkenin aktif uydu sayısı 9'a ulaştı. Türksat 6A, Türkiye'nin önceden sahip olduğu 5 haberleşme ve 3 gözlem uydusuna ek olarak 9'uncu faal uydu oldu.

TÜRKSAT 6A'NIN ÖZELLİKLERİ VE BEKLENTİLER

Türksat 6A, 8,4 kilovat güç kapasitesine ve 4 bin 229 kilogram ağırlığa sahip. Uydu, Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerin de kapsama alanına girmesi planlanıyor. Türksat 6A'nın hizmete girmesiyle Türksat'ın bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatının artması öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.