Türkleri donduran tehlike! UEFA’nın kararı bekleniyor

Türkleri donduran tehlike! UEFA’nın kararı bekleniyor

UEFA Uluslar B Ligi'nde bu akşam oynanması planlanan İzlanda-Türkiye maçı, aşırı soğuk hava koşulları nedeniyle ertelenme riskiyle karşı karşıya kaldı. UEFA'nın bugün yapacağı son inceleme sonrası nihai karar verilecek.

A Milli Futbol Takımımızın UEFA Uluslar B Ligi'ndeki kritik deplasman maçı, beklenmedik bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. İzlanda'nın başkenti Reykjavik'teki Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanması planlanan karşılaşma, dondurucu hava koşulları nedeniyle risk altında. İzlanda basınından Visir'in haberine göre, stadyumun zemini maç saatinde donma tehlikesi geçirebileceği ve maçın iptal edileceği iddia edildi.

turkiye-2.jpg

UEFA'NIN KRİTİK İNCELEMESİ

UEFA yetkilileri, dün İzlanda Futbol Federasyonu ve saha personeliyle bir araya gelerek durumu değerlendirdi. Ancak kesin karar için bugün, yani maç günü son bir inceleme daha yapılacak. Bu incelemenin ardından UEFA, maçın oynanıp oynanmayacağına dair nihai kararını verecek.

STADYUMUN DURUMU

Laugardalsvöllur Stadı'nın zemin ısıtma sisteminin olmaması, durumu daha da kritik hale getiriyor. Saha, don olaylarına karşı savunmasız durumda olurken yetkililerin zemini sıcak tutmak adına kumaş serme gibi önlemler aldığı belirtiliyor. Ancak bu önlemlerin yeterli olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı.

turkiye-3.jpg

OLASI SENARYOLAR

Erteleme kararı çıkması halinde, maçın en geç salı günü oynanması planlanıyor. Bu durum, her iki takımın da hazırlık programlarını ve oyuncuların performansını etkileyebilecek bir faktör olarak öne çıktı. Ayrıca, uluslararası maç takviminin yoğunluğu göz önüne alındığında, ertelemenin yaratacağı domino etkisi de göz ardı edilemez.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.