Türklerde bütünleştirici unsur: “Ay ve yıldız”

Türklerde bütünleştirici unsur: “Ay ve yıldız”

Milli takımızın Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiği başarılı performans, Türkiye’de birlik ve beraberliğe sebep oldu. Vatandaşlarımız cadde ve sokakları kırmızı beyaza boyarken, bir sosyal medya kullanıcısının hazırladığı video izleyenleri duygulandırdı.

2024 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye; Gürcistan, Fransa ve Çekya’nın bulunduğu F Grubu’ndan 6 puanla ikinci olarak ayrıldı ve son 16 turuna kaldı. Son 16 turunda Avusturya ile karşılaşan milliler, başarılı bir performans ile çeyrek finale çıktı. Yıldızlarımızın bu başarısı halkı birbirine kenetlerken, cadde ve sokaklar kırmızı beyaza çevrildi.

Sokaklarda, caddelerde, meydanlarda ve dev ekranlarda A Milli Takım oyuncularımızın yanında olan vatandaşlarımız, galibiyetlerle birlikte sokağa döküldü ve gece yarılarına kadar eğlendi. Vatandaşlarımızda bu birliktelik hakimken, bir sosyal medya kullanıcısının hazırladığı video izleyenleri duygulandırdı.

milli-takim-2.jpg

Söz konusu videoda kendi takımlarında maça çıkan futbolcuların normal sezonda kavga ettiği ancak ay ve yıldızın bulunduğu milli formayı giymesiyle kavgayı ve düşmanlığı unutup ‘bir’ olduğu görüldü. İnsanların videonun altına yazdığı yorumlarda da bu düşünce aynen geçerliliğini korudu. Vatandaşlar, normal zamanda birbirini yerken, milli duyguların yer aldığı konularda bir ver beraber olmasını geçmişte olduğu gibi bugün de bilmeyi başardı.

milli-takim-3.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.