Türkiye'nin en zengin ismini kullandılar! Dolandırıcıların yeni yöntemi...

Türkiye'nin en zengin ismini kullandılar! Dolandırıcıların yeni yöntemi...

Yapay zeka yöntemlerinden yararlanan dolandırıcılar, Türkiye'nin en zengin iş insanı Murat Ülker'i taklit eden yatırım tavsiyesi videoları yaymaya başladı.

Son dönemde gittikçe tehlikeli bir hal almaya başlayan yapay zeka, dolandırıcıların en çok kullandığı yöntemler arasında yerini aldı. Dolandırıcılar, yapay zeka aracılığıyla internet siteleri ve sosyal medya platformlarında, Türkiye'nin en zengin iş insanı Murat Ülker’in adını kullanarak sahte yatırım tavsiyesi videolarıyla vatandaşları dolandırdı.

Dolandırıcılar, sosyal medya platformlarında yaydıkları yapay zeka ile hazırlanmış videolarla insanları hedef aldı. Bu videolarda, Murat Ülker’in yatırım tavsiyelerinde bulunduğu ve yüksek kazançlar vaat ettiği öne sürüldü. Ancak bu videoların tamamen sahte olduğu ve Murat Ülker’in böyle bir yatırım tavsiyesinde bulunmadığı öğrenildi.

ABD HAZİNE BAKANLIĞI UYARDI

Vatandaşların bu tür sahte yatırım tavsiyelerine itibar etmemesi ve şüpheli durumlarda yetkililere bildirmesi tavsiye ediliyor.

ABD Hazine Bakanlığı, "Finansal Hizmetler Sektöründe Yapay Zekaya Özel Siber Güvenlik Risklerinin Yönetilmesi" başlıklı raporunda yapay zekanın dolandırıcıların finansal firmalara daha karmaşık saldırılar gerçekleştirmesini kolaylaştırdığını belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.