Türkiye'nin en ünlü baklavacısı hayal kırıklığına uğrattı! Fıstık diye çekirdek yedirmişler

Türkiye'nin en ünlü baklavacısı hayal kırıklığına uğrattı! Fıstık diye çekirdek yedirmişler

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son açıklamaları, Türk mutfağının gözdesi baklava hakkında kötü bir haber verdi. Ankara’daki ünlü tatlıcının fıstıklı diye sattığı baklavanın içine çekirdek koyulduğu ortaya çıktı.

Domuz, at ve eşek etinin restoranlarda ve ünlü firmalarda kullanıldığını gündemi meşgul ederken, başkentteki bir tatlıcıdan da kötü haber geldi. Ankara'da faaliyet gösteren ve tüm Türkiye tarafından tanınan Camuzoğlu Unlu Mamulleri, baklavada çığır açan bir sahtekarlığa imza attı. Firma, pahalı Antep fıstığı yerine ayçiçeği içi kullanarak, vatandaşlara ucuza mal ettiği tatlıyı pahalıya sattı.

camuzoglu-1.jpg

GIDA SEKTÖRÜNDE ARTAN HİLE VAKALARI

Son dönemde gıda sektöründe ortaya çıkan hile vakaları, tüketicilerin güvenini sarsmaya devam ediyor. Daha önce bazı restoran ve ilginç domuzlar, at ve eşek etini kullandıklarının ortaya çıkmasının ardından, şimdi de tatlı sektörde benzer bir skandal açıklandı.

camuzoglu-3.jpg

EKONOMİK KAYGILAR MI, AHLAKİ ÇÖKÜŞ MÜ?

Uzmanlar, artan artışların karşısında bazı seçeneklerin hileye başvurduğunu belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yapan firmalara karşı sert önlemler alıyor. Tespit edilen firmalara yüz binlerce liraya kadar ceza kesiliyor. Ayrıca bu kişilerin isimleri kamuoyunda paylaşılarak tüketicilerin bilgilendirilmesi sağlanıyor.

camuzoglu-4.jpg

Gıda güvenliği açısından güvenilir ve bilinen markaları tercihleri ​​konusunda göstergelerde bulunmaktadır. Ayrıca şüpheli sıcaklık Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili birimlerine şikayette bulunulması öneriliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.