Türkiye’nin en gelişmiş 10 ilçesinden 2’si Ankara’da

Türkiye’nin en gelişmiş 10 ilçesinden 2’si Ankara’da

Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri hangileri? Sanayi Bakanlığı araştırdı ve Türkiye’nin en gelişmiş ilçelerini belirledi. Listenin ilk 10 ilçesi arasında Ankara’dan 2 ilçe yer aldı. İşte o ilçeler:

Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri belli oldu. Sanayi Bakanlığı tarafından belirlenen listenin ilk 10 ilçesi arasında Ankara’dan 2 ilçe yer aldı. İşte o ilçeler: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “İlçelerin Sosyo - Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması”yla Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri belirlendi.

MARMARA İLK SIRADA

Araştırma sonucuna göre, en gelişmiş ilçelerin en fazla olduğu bölge Marmara. Türkiye geneli birinci kademe en gelişmiş 67 ilçenin 36’sı Marmara Bölgesi’nde yer alıyor. Ardından 13 ilçe ile Ege Bölgesi geliyor.

İÇ ANADOLU 3. SIRADA

Üçüncü sırada ise 9 ilçe ile İç Anadolu Bölgesi yer alıyor. Akdeniz Bölgesi'nde 5, Karadeniz'de 2, Doğu Anadolu’da 1, Güneydoğu'da 1 ilçe bulunuyor.

ANKARA’DAN 2 İLÇE İLK 10’DA

Peki, Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri hangileri? Listenin ilk 10 ilçesi İstanbul, Ankara ve Bursa ilçelerinden oluştu. İlk 10 arasında Ankara’dan 2 ilçe yer aldı. Bu ilçeler Çankaya ile Yenimahalle. En gelişmiş 10 ilçenin 7'si İstanbul'da 1'i de Bursa'da bulunuyor. İşte en gelişmiş ilk 10 ilçe:

İstanbul/Şişli

Ankara/Çankaya

İstanbul/Beşiktaş

İstanbul/Kadıköy

Ankara/Yenimahalle

İstanbul/Bakırköy

İstanbul/Fatih

Bursa/Nilüfer

İstanbul/Ataşehir

İstanbul/Başakşehir

FETHİ YAŞAR’DAN KUTLAMA

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle’yi Türkiye’nin en gelişmiş 5. ilçesi haline getirdiklerini belirterek, bunda katkısı bulunan tüm çalışma arkadaşlarını kutladı. Fethi Yaşar, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Başkan Yardımcılarımız ve Birim Müdürlerimizle olağan toplantımızı gerçekleştirerek, çalışmalarımızı değerlendirdik. Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’yi tüm Türkiye’de bilinen, örnek alınan bir Belediye haline dönüştürmemize, Türkiye’nin en gelişmiş 5. ilçesi haline getirmemize katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yenimahalle’de durmadan, yorulmadan, gece gündüz demeden, doğru, dürüst hizmet anlayışımızla çok çalışmaya devam edeceğiz.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.