Türkiye'nin 35 yıllık şirketi battı! "Ceketimi alıp, çıkarım"

Türkiye'nin 35 yıllık şirketi battı! "Ceketimi alıp, çıkarım"

Konya'da 35 yıldır faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Pakpen, ekonomik darboğazdan kurtulamayarak iflas etti. Şirketin varlıkları satılırken, 1800 işçinin haklarını alamadığı bildirildi.

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 300 bin metrekarelik entegre tesisleriyle faaliyet gösteren Pakpen, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle iflas ettiğini duyurdu. İstanbul Sanayi Odası verilerine göre Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan şirket, 35 yıllık üretim serüvenini sonlandırmak zorunda kaldı.

ÜRETİM KAPASİTESİ

Pakpen, yıllık 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi ve günlük 1000 adet kompozit oda kapısı üretim kapasitesiyle sektörünün önde gelen firmalarındandı. Şirket; kapı, pencere, boru, bahçe ve PVC gibi inşaat sektörü için kritik ürünlerin üretimini gerçekleştiriyordu.

"CEKETİMİ ALIP, ÇIKARIM"

Şirketin kurucusu merhum Mehmet Tuza'nın, Pakpen'in ayakta kalması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdığı ve "Burası üretime devam etsin. Ben ceketimi alıp çıkarım" ifadelerini kullandığı belirtildi. Ancak bu çabalar şirketin iflasını engelleyemedi.

ONLARCA ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORDU

Pakpen, 50'ye yakın ülkeye ihracat yaparak uluslararası alanda da tanınırlık kazanmıştı. Şirketin Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikası ve idari binası, Konyalı firma Bagen'e satıldı.

2 BİNE YAKIN İŞÇİ HAKKINI ALAMADI

İflas sürecinde en çok etkilenen gruplardan biri de şirket çalışanları oldu. Habere göre, Pakpen'den 1800 işçinin haklarını alamadığı belirtildi. Bu durum, iflas sürecinin sosyal boyutunu gözler önüne seriyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.