Türkiye’den Lübnan operasyonu: Vatandaşlarımız tahliye edilecek

Türkiye’den Lübnan operasyonu: Vatandaşlarımız tahliye edilecek

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki Türk vatandaşlarının 9 Ekim'de deniz yoluyla tahliye edileceğini duyurdu. Deniz Kuvvetleri'ne ait iki gemi, yaklaşık 2 bin yolcu kapasitesiyle Beyrut'a doğru yola çıkıyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için kapsamlı bir tahliye operasyonu planlandı. Operasyon kapsamında, Deniz Kuvvetleri'ne ait toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin yolcu olan iki gemi bugün Beyrut'a doğru hareket edecek.

TAHLİYELER DEVAM EDEBİLİR

Bakanlık, tahliye işlemiyle ilgili detayların, bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezi ile iletişime geçmiş olan vatandaşlarla ayrıca paylaşılacağını belirtti. Ayrıca, gerektiği takdirde tahliye işlemlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği vurgulandı. Dışişleri Bakanlığı, tahliye için görevlendirilen gemilerin aynı zamanda Lübnan'a insani yardım malzemeleri de taşıyacağını açıkladı. Bu çift yönlü operasyon, hem Türk vatandaşlarının güvenliğini sağlamayı hem de Lübnan'a destek sunmayı amaçlıyor.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bakanlık, tahliye edilen vatandaşların Türkiye'ye varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. Bu hazırlıklar, vatandaşların güvenli bir şekilde ülkeye dönüşlerini ve gerekli desteği almalarını sağlamayı hedefliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.