Türkiye’de yağış alarmı: Kuzey ve Batı bölgeler uyarıldı

Türkiye’de yağış alarmı: Kuzey ve Batı bölgeler uyarıldı

Meteoroloji, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde beklenen şiddetli yağışlar için uyarıda bulundu. Özellikle Batı Karadeniz, Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya, Manisa, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise genellikle az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

SICAKLIK DEĞİŞİMLERİ VE RÜZGAR DURUMU

Hava sıcaklıklarının kuzey kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden, kuzeybatı kesimlerde ise kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

OLASI RİSKLER VE UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Batı Karadeniz, Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı hazırlıklı olunması öneriliyor. İşte bazı illerde bugünkü hava durumu:

İstanbul Kısmen Güneşli 24°

Ankara Güneşli 26°

İzmir Güneşli 29°

Antalya Güneşli 28°

Trabzon Güneşli 28°

Bursa Güneşli 23°

Adana Güneşli 34°

Diyarbakır Güneşli 32°

Gaziantep Güneşli 32°

Ağrı Güneşli 24°

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.