Türkiye’de sıcaklıklar düşecek mutluluğu

Türkiye’de sıcaklıklar düşecek mutluluğu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son hava tahmin raporuna göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde sağanak yağmur bekleniyor. Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Akdeniz'in büyük bölümünde gök gürültülü sağanak yağışlar olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Balıkesir'in kuzey, Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacağını bildirdi. Özellikle Doğu Akdeniz'de zaman zaman kuvvetli yağışlar görülebilir.

saganak-2.jpg

SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI UYARI

Hava sıcaklığı genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek, ancak iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece düşüş yaşanacak. Rüzgar genellikle kuzey, Akdeniz kıyılarında ise güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek. Meteoroloji, Doğu Akdeniz'de öğle saatlerinde kuvvetli yağışların beklendiğini belirterek, olası sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

saganak-3.jpg

İŞTE İL İL HAVA DURUMU

İstanbul Güneşli 32°

Ankara Güneşli 34°

İzmir Güneşli 38°

Antalya Güneşli 36°

Trabzon Sağanak Yağış 28°

Bursa Güneşli 30°

Adana Sağanak Yağış 36°

Diyarbakır Güneşli 41°

Gaziantep Güneşli 38°

Ağrı Güneşli 30°

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.