Türkiye’de kira artışı en çok yapılan şehirler neler, kira artışı en düşük olan iller hangileri?

Türkiye’de kira artışı en çok yapılan şehirler neler, kira artışı en düşük olan iller hangileri?

Kira bedellerinin hızla yükselmesinin ardından vatandaşlar en çok kira artışı yapan şehirleri merak ediyor. Peki, Türkiye’de kira artışı en çok yapılan şehirler neler, kira artışı en düşük olan iller hangileri?

Türkiye genelinde kira artışlarının hızla yükselmesinin ardından ev kira fiyatlarının yükseldiği şehirler gündem oldu. Türkiye genelinde son 1 yılda kira fiyatları yüzde 95,5 artış yaptı. Peki, Türkiye’de kira artışı en çok yapılan şehirler neler, kira artışı en düşük olan iller hangileri?

KİRA ARTIŞI EN ÇOK OLAN ŞEHİRLER NELER?

Türkiye genelinde yılda yüzde 95,5 ve 4 yılda yüzde 133,2 olan kira artışlarının ardından bazı şehirlerde kira artışları uç seviyelere çıktı. Muğla, İstanbul, Antalya ve İzmir ev fiyatlarında en çok kira artışı yapan şehirler oldu. Muğla kira fiyatlarında yüzde 161,4 oranı ile artış yaparken ortalama kirası 6 bin 416 TL olarak belirlendi. İstanbul’da ise kiralar son 1 yılda yüzde 133,3 arttı ve ortalama kira 3 bin 846 TL’ye çıktı. Antalya’da ise kira artış yüzdesi ciddi artış gösterdi. Son bir yılda yüzde 161 artış yapan kira fiyatlarıyla Antalya’da vatandaşlar, ortalama 3 bin 300 TL ödüyor.

turkiyede-kira-artisi-en-cok-yapilan-sehirler-neler-kira-artisi-en-dusuk-olan-iller-hangileri-1.jpg

EN DÜŞÜK KİRA ARTIŞI OLAN İLLER HANGİLERİ?

Ülke genelinde, kira fiyatlarında en az artış yapan iller ise Erzurum, Gaziantep, Van, Kahramanmaraş ve Diyarbakır oldu. Erzurum’da yüzde 122,2 artış oranı bulunuyorken Van’da ise yüzde 121,3 oranında bir artış bulunuyor. Kira fiyatlarında yüzde 113,9 oranında artış yapan Gaziantep’i yüzde 101,6 ile Kahramanmaraş takip ediyor. Diyarbakır’da kira fiyat artış oranı yüzde 99,1 oranında olduğu belirlendi. Açıklanan bu verilerin ardından kira artışı sebebiyle insanlar göç etmeye başlıyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.