Türkiye'de evlerde alarm kullanım oranı yüzde 1'de kaldı

Türkiye'de evlerde alarm kullanım oranı yüzde 1'de kaldı

Türkiye, evlerde alarm kullanım oranında Avrupa ve ABD'nin gerisinde kaldı. Alarm kullanımı Avrupa ve Amerika'da yüzde 20'lerde bulunurken bu oran Türkiye'de yüzde 1 oldu.

Türkiye'de evlerde alarm kullanımı düşük seviyede bulunuyor. Son yapılan araştırmalara göre, evlerin sadece yüzde 1'inde alarm sistemleri bulunduğu belirtildi.

Alarm sistemlerinin Avrupa ve ABD'de evlerdeki kullanım oranının yüzde 20'lerde olduğu belirtilirken, Türkiye'de de yüzde 1 olan oranın yükselmesi gerektiği belirtildi.

TATİLDE RİSK ARTIYOR

Güvenlik şirketleri, bu oranın düşük olmasının güvenlik açısından ciddi riskler taşıdığını vurguladı. Ayrıca tatil döneminde boş kalan evlerde hırsızlık riskinin arttığı ifade edildi.

Tatile dair bilgilerin sosyal medyada paylaşılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, evin ne zaman boş kalacağına dair ipuçlarının yayınlanmaması gerektiğini söyledi.

ÇÖPE ATMAYIN

Uzmanlar, yeni alınan telefon, bilgisayar, televizyon gibi elektronik eşyaların ambalajlarının çöpe olduğu gibi bırakılmasının da soygun riskini arttırdığını açıkladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.