Türkiye’de alternatif tıp tartışması: Şifa mı, tehlike mi?

Türkiye’de alternatif tıp tartışması: Şifa mı, tehlike mi?

Modern ve ileri teknoloji tıpın yanı sıra insanlar tarafından kullanılan ve binlerce insanın ön plana aldığı alternatif tıp hakkında tartışmalar alev aldı. Uzmanlar, alternatif tıp ile ilgili tartışmalara açıklık getirdi.

Türkiye'de popülerliğini koruyan alternatif tıp uygulamaları, zaman zaman yaşanan vakalarla yeniden gündeme geldi. Bilim insanları, bu yöntemlerin olası riskleri konusunda uyarılarda bulunurken, bazı mağdurların yaşadığı sağlık sorunları ve endişeleri artırıyor. Haberglobal.com.tr’den Sibel Gülersöyler, bu konuda çarpıcı bilgiler vererek insanların meraklarını giderdi. Ayrıca hatalı verileri de gün yüzüne çıkardı.

SÜLÜK TEDAVİSİ MAĞDURU: MEHMET UĞUŞ'UN HİKÂYESİ

Kayseri'de yaşayan kuaför Mehmet Uğuş'un başına gelenler, alternatif tıbbın tehlikelerini gözlerin önüne serdi. Uğuş, varislerinden kurtulmak için yaptırdığı sülük tedavisi sonrasında ciddi sıkıntılar kaptı. Uğuş'un vücudunda ortaya çıkan yaralar her geçen gün büyümeye devam etti.

UZMANLARDAN MESAJ: “ENFEKSİYON RİSKİ YÜKSEK”

Gülersöyler’in bir araya getirdiği bilgilerde Enfeksite Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, özellikle hacamatların yüksek risk taşıdığını belirtti. Ceyhan, "Hacamatın iyileşmesi mümkün değil. Yara izi riski oldukça yüksek" diye uyardı.

Ortopedik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Korhan Özkan, bu aygıtların literatürden tamamen uzak olduğunu vurguluyor. Özkan, "Bu uygulamalarda hastaların daha komplike hale getirilebilmesi, hatta hayatlarını tehlikeye atmasına yol açabilmektedir" diyor.

BEBEKLERDE HACAMAT

Türk Pediatri Kurumu, yeni doğan bebeklere hacamat ölümleri sonuçları doğurabileceği konusunda uyarıda bulundu. Kurum Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, "Bu tür ülkede küçük bebeklerde hızla yaygınlaşıp ciddi bakımlara yol açabilirsiniz" açıklamasını yaptı.

KARŞI GÖRÜŞLER DE VAR

Bazı tıp insanların hacamatının faydalı olduğunu savunuyor. Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, hacamatı "koruyucu hekimlik" olarak nitelendiriyor ve Ramazan'da mutlaka yapılması gerektiğini belirtiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.