Türkiye'de 6.1 milyon araçta zorunlu trafik sigortası yok

Türkiye'de 6.1 milyon araçta zorunlu trafik sigortası yok

Türkiye'deki 30 milyon motorlu aracın 6.1 milyonunda zorunlu trafik sigortası bulunmuyor. Sigorta kanununa uyan şehirlerde Trabzon başı çekerken, listenin son sırasında Şanlıurfa yer alıyor.

EBS Danışmanlık’ın verilerine göre, Türkiye'deki yaklaşık 30 milyon motorlu aracın 6.1 milyonunda zorunlu trafik sigortası bulunmuyor. Sigortalılık oranı en yüksek il Trabzon olurken sigortasızlık oranında zirvede Şanlıurfa bulunuyor. Motosikletlerin yüzde 64’ü ve otobüslerin yüzde 28’inin sigortasız olarak trafiğe çıktığı belirtilen raporda, otomobillerdeki sigortalılık oranı yüzde 94,29 olarak ölçüldü.

asasf.jpg

SİGORTASIZ ARAÇ SAYISINDA ARTIŞ

Ulus gazetesinden Mert Çebişci'nin haberine göre Türkiye’de bulunan yaklaşık 30 milyon motorlu aracın 6.1 milyonunda zorunlu trafik sigortası bulunmuyor. Sigortasız araç sayısının artması, trafik kazaları ve sonuçları açısından önemli riskler oluştururken, motosikletlerin yüzde 64’ü ve otobüslerin yüzde 28’i sigortasız olarak trafiğe çıktığı görülüyor.

c-segmenti-aracc.jpg

ŞANLIURFA ZİRVEDE

Türkiye genelinde sigortalılık oranlarında bölgesel farklılıklar mevcut. Sigortasız araçların en fazla olduğu il Şanlıurfa olurken, en yüksek sigortalılık oranına sahip il ise Trabzon oldu. Bunlara ek olarak Türkiye’de her 100 araçtan 65’inde kasko sigortası bulunmuyor.

dsg.jpg

EN YÜKSEK ORAN OTOMOBİLDE

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 15 milyon 498 bin 386 otomobilin 14 milyon 612 bin 765’inin zorunlu trafik sigortası bulunuyor. Otomobil grubunu yüzde 89,79 ile kamyonetler, yüzde 80,94 ile özel amaçlı taşıtlar ve yüzde 80,55 ile minibüsler izliyor. En düşük sigortalılık oranı ise yüzde 35,83 ile motosikletlerde gerçekleşti. EBS Danışmanlık’ın analizine göre tescilli 5 milyon 323 bin 177 motosikletten sadece 1 milyon 907 bin 158’i sigortalı olduğu belirtildi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.