Türkiye'de 5 gün tropik gece olacak

Türkiye'de 5 gün tropik gece olacak

Prof. Dr. Şen, Türkiye'de önümüzdeki 5 gün boyunca 'tropik gece'nin etkili olacağını söyledi. İşte detaylar...

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki 5 gün boyunca Türkiye'de 'tropik gece'nin etkili olacağını söyledi.

Prof. Dr. Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Önümüzdeki 5 gün Türkiye'de Tropik Gece bölgeleri sarı ve kahverengi bölgeler. Tropik gece: Gece minimum sıcaklığın 20 C üzeri olan merkezlerdir. Haritada bu geceler 25-28 C'lerdedir. Yanı gecelerde aşırı sıcak. 30-40 sene önce Türkiye'de tropik gece bulmak çok zordu" ifadelerini kullandı.

TROPİK GECE NEDİR?

"Tropik gece" terimi, meteoroloji ve iklim bilimi bağlamında kullanılan bir ifadedir. Tropik gece, bir gecede minimum hava sıcaklığının 20°C (68°F) veya üzerinde kalması durumunu tanımlar. Bu terim, özellikle sıcak ve nemli iklimlerde yaygındır ve gece boyunca sıcaklığın belirli bir seviyenin altına düşmemesi durumunu ifade eder.

Tropik geceler genellikle ekvatoral, tropikal ve subtropikal bölgelerde yaygın olmasına karşın küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi nedenlerle artık daha yüksek enlemlerde ve daha ılıman iklimlerde görülebiliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.