Türkiye'de 25-34 yaş grubunun yüzde 30'u lise mezunu bile değil

Türkiye'de 25-34 yaş grubunun yüzde 30'u lise mezunu bile değil

OECD tarafından yayımlanan "Bir Bakışta Eğitim 2024" raporunda Türkiye'deki yetişkinlerin eğitim seviyesine ilişkin çarpıcı veriler yer aldı. Rapora göre, Türkiye'de 25-34 yaş aralığındaki genç yetişkinlerin en az yüzde 30’u lise mezunu dahi değil.

OECD tarafından yayımlanan "Bir Bakışta Eğitim 2024" raporunda Türkiye'deki yetişkinlerin eğitim seviyesine ilişkin çarpıcı veriler yer aldı. Rapora göre, Türkiye'de 25-64 yaş aralığındaki yetişkinlerin yarısı en fazla lise mezunu. Ancak son yıllarda bu alanda önemli bir ilerleme kaydedildi.

EĞİTİM SEVİYESİ ARTIYOR

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise 25-34 yaş aralığındaki genç yetişkinlerin yüzde 30’unun lise mezunu dahi olmaması. 2016 yılında bu oran yüzde 45 seviyesindeyken, 2023 yılına gelindiğinde 15 puanlık bir azalma yaşanarak yüzde 30’a geriledi. Türkiye düşüşle birlikte lise mezunu olmayan genç yetişkin oranını önemli ölçüde azaltan ülkeler arasında yer aldı.

OECD ortalamasına bakıldığında, 25-34 yaş grubundaki lise mezunu olmayanların oranı yaklaşık yüzde 14 seviyesinde. Türkiye’de bu oran yüksek olmasına rağmen, son yıllarda atılan adımlar sayesinde önemli bir ilerleme sağlandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.