Türkiye yağmurun etkisinde: 14 il için sarı alarm!

Türkiye yağmurun etkisinde: 14 il için sarı alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bir bölümü bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sahne olacak. Yapılan açıklamada 14 ile sarı uyarı verilirken vatandaşlar da uyarıldı.

14 il için sarı kodlu uyarı yayınlayan Meteoroloji; vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya davet etti. Yağışların Trakya'nın kuzeyi, İç Ege'nin doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

saganak-2.jpg

4 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin raporuna göre hava sıcaklıklarında 2 ila 4 derecelik bir düşüş yaşanacağı bildirildi. Ancak sıcaklıkların genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği vurgulandı. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güney kesimlerimizde ise güney ve batılı yönlerden eseceği belirtildi.

saganak-3.jpg

VATANDAŞLARA DİKKAT ÇEKEN UYARI

Uzmanlar, vatandaşların; sel ve su baskınına karşı düşük yerlerde yaşayanların tedbirli olması, kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaç dalları ve direklerin devrilme riskine karşı dikkatli olunması, ulaşımda yaşanabilecek aksamalar için alternatif güzergahlar belirlenmesi, şimşek ve yıldırım düşmesi riskine karşı açık alanlarda bulunulmaması konusunda uyarıda bulundu.

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Uşak ve Osmaniye illerinde sarı kodlu uyarı yapıldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.