Türkiye, sağlık turizminde çığır açtı! Organ nakli ve kanser tedavi üssü oldu

Türkiye, sağlık turizminde çığır açtı! Organ nakli ve kanser tedavi üssü oldu

Türkiye'nin organ nakli alanında sağladığı başarılar, uluslararası arenada dikkat çekiyor. Türkiye, sağlık sektöründe önemli bir dönüşüm geçirerek organ nakli ve kanser tedavisi alanlarında dünya çapında bir üs haline geldi.

Türkiye'nin organ nakli alanında sağladığı başarılar, uluslararası arenada dikkat çekiyor. Dünya standartlarında tıbbi altyapı, deneyimli doktor kadrosu ve hasta odaklı hizmet anlayışı, Türkiye'yi organ nakli tedavileri için tercih edilen bir destinasyon haline getirdi. Kanser tedavisinde de benzer bir başarı söz konusu. Türkiye, son teknolojiye sahip teşhis ve tedavi yöntemleriyle kanserle mücadelede öne çıkan bir ülke konumuna yükseldi.

2024’TE 10 MİLYAR DOLAR GELİR HEDEFLENİYOR

Türkiye'nin 2024 için sağlık turizmi geliri hedefleri oldukça iddialı. Organ nakli ve kanser tedavisi gibi alanlarda elde edilen başarılarla birlikte, ülkenin sağlık turizminde 10 milyar dolarlık bir gelir beklediği belirtiliyor. Bu durum, Türkiye'nin sağlık sektöründe dünya çapında bir marka haline gelme yolundaki hızlı ilerleyişini gösteriyor.

Türkiye’nin genel sağlık hizmetlerinde önemli bir ciro artışı yakaladığını dile getiren Türk Sağlık Turizmi (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler “Şu ana kadar daha çok estetik amaçlı bir sağlık turizmi patlaması yaşanmıştı. Saç ekimi, estetik cerrahi ve diş tedavilerinde çok büyük bir ivme yakalandı. Karaciğer, böbrek ile kemik iliği nakilleri, kanser tedavileri gibi zorlu tedavileri göğüslemeye başladık. Ayrıca birçok detoks merkezleri kuruluyor. Yaşlı köyleri açıldı. Avrupalılar buralara gelip 3-6 ay, bir yıl kalıyor. Kaplıca turizmimiz de çok iyi” dedi.

"ESTETİK VE DİŞ TEDAVİSİ İÇİN GELEN HASTA ÇOK FAZLA"

Türkiye’nin özellikle Avrupa pazarında yakaladığı yüksek ivmeyle her geçen gün güven kazandığına işaret eden Terziler “Estetik ve diş tedavisi için gelen hasta çok fazla. İspanya, Almanya, Belçika, Hollanda, İsveç, Norveç, Danimarka ve İngiltere’den. İnsanlar organ nakli ve kanser tedavisinde kaliteyi gördükçe geliyorlar” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.