Türkiye sağanak etkisinde: 10’u sarı 5’i turuncu 15 ile uyarı

Türkiye sağanak etkisinde: 10’u sarı 5’i turuncu 15 ile uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ve Ege'nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da olmak üzere Türkiye’de pek çok ilde sağanak yağışlar yaşanacağı bildirildi.

Özellikle Batı Karadeniz, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Adana, Mersin ve Kahramanmaraş'a kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Yağışların sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı. Yağışların yanı sıra, Ege kıyılarında da kuvvetli rüzgar bekleniyor. Rüzgarın saatte 40-60 kilometre hızla eseceği tahmin edilirken, bu durumun da olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi.

hava-durumu-3.jpg

VATANDAŞLARA UYARI YAPILDI

Yağışlarla birlikte iç ve kuzeybatı kesimlerde hava sıcaklıklarının 3 ila 7 derece azalması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti. Özellikle yağışların şiddetli olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşların, sel ve su baskını riskine karşı önlem almaları, araçlarını güvenli yerlere park etmeleri ve gereksiz yere dışarı çıkmamaları önemle vurgulandı. İşte Türkiye’deki bazı şehirler ve hava durumları:

hava-durumu-2.jpg

İstanbul Parçalı Bulutlu 27°

Ankara Parçalı Bulutlu 27°

İzmir Güneşli 33°

Antalya Güneşli 36°

Trabzon Kısmen Güneşli 29°

Bursa Yağmurlu 25°

Adana Sağanak Yağış 33°

Diyarbakır Güneşli 39°

Gaziantep Güneşli 34°

Ağrı Güneşli 31°

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.