Türkiye, Paralimpik Oyunları'nda en iyi dereceyi elde etti

Türkiye, Paralimpik Oyunları'nda en iyi dereceyi elde etti

Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda 6 altın, 10 gümüş, 12 bronz madalya ile madalya sıralamasında 23. olarak tarihindeki en iyi derecesini elde etti.

Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nı madalya sıralamasında 23. sırada tamamlayarak bugüne kadarki en iyi derecesini elde etti. Fransa'nın başkenti Paris'te 28 Ağustos'ta başlayan oyunlarda, Türk sporcular 6 altın, 10 gümüş ve 12 bronz madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

MADALYA REKORU

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nı 45. sırada tamamlayan Türkiye, Paris 2024'te 23. sıraya yükselerek önemli bir başarı kaydetti. Ülkemiz, 182 ülkenin katıldığı oyunlarda madalya sayısında da dikkat çekti. Türkiye, toplamda 28 madalya ile en fazla madalya kazanan 15. ülke oldu.

ÇİN YİNE ZİRVEDE

Madalya sıralamasında ise zirve, önceki oyunlarda olduğu gibi yine Çin'in oldu. Çin, 94 altın, 76 gümüş ve 50 bronz madalya ile toplamda 220 madalya kazanarak liderliği bırakmadı. Oyunlar boyunca 85 farklı ülke madalya kazanma sevinci yaşarken, 67 ülke altın madalya elde etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.