Türkiye ormanları yılda 44 milyon ton oksijen üretiyor
Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın yarattığı olumsuz etkiler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın yarattığı olumsuz etkiler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Özer, Türkiye ormanlarının yılda yaklaşık 44 milyon ton oksijen ürettiğini belirtti ve ormanların karbon tutmadaki kritik rolünü vurguladı.
“İKLİM KRİZİ HAYATIN BİR PARÇASI OLDU”
Küresel ısınma ve iklim değişikliği etkilerinin giderek daha fazla hissedildiğine dikkat çeken Özer, “İklim değişikliği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de günlük yaşamı doğrudan etkilemeye başladı. Uzun süren kuraklıklar ve aşırı yağışlar, orman yangınları ve sel felaketlerine neden oluyor,” dedi. Örnek olarak İspanya’da bir yılda düşmesi gereken yağmurun sadece 8 saatte yağması sonucu yaşanan can kaybı ve büyük maddi hasarlara dikkat çekti.
TÜRKİYE ORMANLARI, KARBON VE OKSİJEN DENGESİNİ SAĞLIYOR
Türkiye ormanlarının yılda 44 milyon ton oksijen ürettiğini ve 1,9 milyar ton karbonu tuttuğunu ifade eden Özer, “Bir kişinin yıllık oksijen ihtiyacı 740 kilogram, Türkiye’deki ormanlar ise milyonlarca insanın bu ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede oksijen üretiyor” dedi. Ormanların karbon yutağı işlevinin, iklim krizine karşı en doğal çözüm olduğunu vurgulayan Özer, bu doğal kaynakların korunmasının insanlık için hayati önem taşıdığını ifade etti.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.