Türkiye Diyanet Vakfı seferber oldu

Türkiye Diyanet Vakfı seferber oldu

Türkiye Diyanet Vakfı depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu. ‘Türkiye İçin İyilik Vakti’ parolasıyla çıkılan yolda bölgeye binlerce yardım malzemesi gönderdi.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası binlerce yapı yerle bir olmuş ve yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine devam edilirken bir yandan da depremzede vatandaşlarımızın yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm Türkiye seferber oldu. Türkiye Diyanet Vakfı’da (TDV) bütün gücüyle bölgede etkin rol almaya çalıştı. Deprem bölgesinde kurduğu 7 lojistik depo ve sahada ki 16 bin 397 personeli ile depremden etkilenen vatandaşların yanında olmaya çalıştı.

223466.jpg

BÖLGEYE YÜZLERCE TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

TDV, gönderilen yardımların koordineli bir şekilde dağıtımının yapılabilmesi için Antakya, Reyhanlı, Adana, İskenderun, Malatya, Gaziantep ve Kahramanmaraş olmak üzere bölgede toplam 7 adet lojistik depo kurdu. Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklaşa girişimleri ile beraber deprem bölgesine hayati ve asgari yaşam malzemeleri içeren toplam 310 tır insani yardım gönderildi. Gönderilen tırlardan 153 tanesi insani yardım, 112 tır gıda malzemeleri, 34 tır barınma malzemeleri ve 11 tır defin malzemeleri bölgedeki lojistik depolara ulaştırıldı.

7fb9c22c-f090-444e-92cd-d37c06fbcb69.jpg

TÜRKİYE GENELİ 51 BİN GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu 10 şehirde insanlar enkaz altında ya da evsiz kaldıkları için tüm Türkiye seferberlik ilan etti. Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı’na bağlı 50 bin kişi diğer 71 şehrimizde bir ve beraber olarak lojistik destek sağladı. Gerek yardım toplamalarında gerekse de toplanan yardımların araçlara yüklenmesinde etkili olan gönüllüler, orada olan insanların bir şekilde yanında olduklarını hissettirmeye çalıştı. Ayrıca TDV’ye bağlı bin gönüllü ise deprem bölgesine giderek bölgeye gelen yardımların depremzedelere ulaştırılabilmesi için çaba sarf etti.

tdv-2998.jpg

VATANDAŞLAR İÇİN TEMEL MADDE: BESİN

Türkiye Diyanet Vakfı, evleri hasar gören ya da korkudan evlerine giremeyen ve dışarıda barınmaya çalışan vatandaşların yemek sorunu içinde çalışmalarını hızlandırdı. Toplamda bir mobil mutfak, dört ikram aracı ve bir koordinasyon aracı olmak üzere 43 araçla vatandaşının yanında yer aldı. Bu zamana kadar, 10 bin 900 adet çorba, 62 bin adet sıcak yemek, 82 bin 300 adet kumanya ve 2 bin konserve ile depremzede insanların karnını doyurmaya çalıştı.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.