Türkeş kardeşler arasında "Kavala" tartışması

Türkeş kardeşler arasında "Kavala" tartışması

AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş'in Gezi Parkı tutuklusu Osman Kavala'yı ziyaret edeceğine yönelik açıklamalarına bir tepki de kardeşi Ayyüce Türkeş'ten geldi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, AK Parti Milletvekili ağabeyi Tuğrul Türkeş'in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Tuğrul Türkeş'in Osman Kavala ve Başbuğ Alparslan Türkeş'i karşılaştırmasına karşı çıkan Ayyüce Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Başbuğ Alparslan Türkeş, Türk Milleti ve Türk Devleti'ne ömrünü adamış, ameliyle tarihe altın harflerle geçmiş büyük bir devlet adamıdır. O'nun mirasıyla ancak ve ancak anılabilmek, temsil edilebilmek önemli ama bu mirası anlamadan siyaset yapmaya çalışanlar, Başbuğ'un ruhunu sakin bırakmalıdır. Başbuğ Türkeş'in öğrettiği milliyetçilik, koltuk gücüyle veya siyasi pazarlıklarla değil, onun duruşuyla ve hizmetiyle yapılır.

Başbuğ Türkeş'in hainlikle ve bölücülükle hiçbir alakası olmayan ruhunu kavrayamadan, onun ismini anma hakkına sahip olmayanlar, hiçbir zaman Başbuğ'un hatırasını lekelememelidir. Ömrünün bir saniyesi bile hapishanede geçmemesi gereken Başbuğ Türkeş ile Osman Kavala'yı aynı kefeye koymak, kimseye düşmez. Herkes haddini ve yerini bilmelidir.

Başbuğ Türkeş'in yaşamına dair merak edenler, onun kendi kaleme aldığı 'Şahinler'in Dansı' eserini okuyabilirler. Başbuğ, oğlunun düğününe katılamamasını, kendi hapishane tecrübesine bağlamamıştır; tam tersine, Türk Milleti için verdiği mücadelede gurur duymuştur. Türk Milleti'nin gönlünde yer edinerek, ölümsüzlüğe ulaşmıştır.

Başbuğ Türkeş, hiçbir zaman evladına veya başka birine bedel ödetmemiş, yaşadıklarını Türk Milleti'ne hizmet olarak görmüş ve şikayet etmemiştir. Tüm yaşadıkları, onun için Türk Milleti'ne olan hizmetin bir parçası olmuştur. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun..."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.