Türk Tarih Müzesi ve Parkı nerede, nasıl gidilir, girişi ücretli mi?

Türk Tarih Müzesi ve Parkı nerede, nasıl gidilir, girişi ücretli mi?

Ankara’da birden çok tarihi ve kültürel yerler bulunuyor. Bu kültürel yerlerden biri olan Türk tarih müzesi ve parkı yoğun ilgi görüyor. Peki, Türk Tarih Müzesi ve Parkı nerede, nasıl gidilir, girişi ücretli mi?

29 Ağustos 2021 tarihinde hizmet vermeye başlayan Türk Tarih Müzesi ve Parkı, açılışından bu yana insanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 200’den fazla heykel, 4 dev panoramik ve 8 Türk yazıtı bulunan Türk Tarih Müzesi ve Parkı merak konusu oldu. Peki, Türk Tarih Müzesi ve Parkı nerede, nasıl gidilir, girişi ücretli mi?
TÜRK TARİH MÜZESİ VE PARKI NEREDE?
Başkent, Türk tarihi ile ilgili pek çok yapıtı bünyesinde bulunduruyor. Türk Tarih Müzesi ve Parkı hizmete başladığı günden bu güne kadar vatandaşın merak ettiği bir yer. Türk Tarih Müzesi ve Park’ı Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunuyor. Türk Tarih Müzesi’nin adresi ise Bağlıca, Kızılelma Caddesi, No:89 olarak geçiyor. İçerisinde restoran ve kafelerin de bulunduğu Türk Tarih Müzesi gün geçtikçe vatandaşların daha çok ilgisini çekmeyi başarıyor.

TÜRK TARİH MÜZESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Türk Tarih Müzesi ve Parkı’na gitmek isteyen vatandaşlar nasıl ulaşım sağlayacaklarını merak ediyor. Türk Tarih Müzesi’nin merkezi bir konumda bulunması sebebiyle insanlar kolaylıkla ulaşım sağlayabiliyor. Türk Tarih Müzesi’ne toplu taşıma ile gitmek isteyen vatandaşlar; 512, 537, 546, 566 hat numaralı otobüslere binip, Bağyuva Sitesi otobüs durağında inerek kolayca ulaşım sağlayabiliyor. 60 bin metrekare açık alanı, 7 bin metrekare kapalı alanı olan Türk Tarih Müzesi aynı zamanda 200’den fazla heykel, 4 Dev Panoramik Resim ve 8 Türk yazıtını da bünyesinde barındırıyor.

turk-tarih-muzesi-ve-parki-nerede-nasil-gidilir-girisi-ucretli-mi-1.jpg

TÜRK TARİH MÜZESİ’NE GİRİŞ ÜCRETLİ Mİ?

Türk Tarih Müzesi’ne Pazartesi günleri hariç haftanın her günü hizmet vermektedir. Verilen hizmetler saat 17.00’a kadar sürmektedir. Türk Tarih Müzesi Ziyaret saatlerinde herhangi bir sınırlama olmamakla birlikte Türk Tarih Müzesi’nin kapalı alanı saat 17.00’ a kadar insanlara açık vaziyettedir. Türk Tarih Müzesi’ne girişler ücretsizdir. Aynı zamanda Türk Tarih Müzesi’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü temsil eden 5 adet Heykeli en dikkat çeken Heykeller arasındadır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.