Türk Musikisi Konservatuvarı başvuruları başladı

Türk Musikisi Konservatuvarı başvuruları başladı

Sincan Belediyesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliği ile kurulan Sincan Müzik Akademisi, artık Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı olarak faaliyetlerine devam ederken, 2024-2025 eğitim dönemi için kayıt başvuruları başladı.

Sincan Belediyesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı iş birliğiyle kurulan Sincan Müzik Akademisi, Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı adıyla yoluna devam ediyor. Yeni eğitim döneminin heyecanını yaşayan konservatuvar öğrencileri için kayıt dönemi başladı.

Türk Musikisi Konservatuvarı, Ankaralı yeteneklere istedikleri müzik branşında eğitim alma fırsatı sunuyor. Konservatuvar, yetenek sınavıyla 30 kişilik kontenjanına öğrenci kabul ediyor. Öğrenciler, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde görev yapan alanında uzman akademisyenlerden altı farklı branşta eğitim alacaklar.

haber1.jpg

SON BAŞVURU TARİHİ: 1 EYLÜL 2024

Türk Musikisi Konservatuvarı'na son başvuru tarihi 1 Eylül 2024 olarak belirlendi. Yetenek sınavlarının tarihleri henüz açıklanmadı. Sınavı kazanarak konservatuvar öğrencisi olmaya hak kazanan adaylar, hem akademik olarak müzik eğitimi alacak hem de çeşitli enstrümanlar çalmayı öğrenerek bilgi ve becerilerini geliştirecekler.

Konservatuvarda verilen eğitimler ise şöyle;

  • Türk müziği solfej ve diktesi,
  • Türk müziği usulleri,
  • Türk müziği nazariyatı,
  • Ney, ud, kanun, keman ve geleneksel vurmalı sazlar,
  • Türk Müziği Korosu (Şan) eğitimi.

Konservatuvara başvurmak için adayların 15-45 yaş arasında olması gerekiyor. Başvurular, Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı'ndan alınan formlar veya https://www.sincan.bel.tr/ adresi üzerinden online olarak yapılabiliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.