TÜRK-İş Başkanı Atalay: Bizi işverenlerin merhametine bırakmayın

TÜRK-İş Başkanı Atalay: Bizi işverenlerin merhametine bırakmayın

Ankara Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirilen Emek Buluşması Mitingi'nde konuşan TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay, ""Ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; öyle bir kanun çıkarın ki işçinin lehine olsun. Bizi işverenlerin merhametine bırakmayın" dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Konfederasyon tarafından Ankara Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirilen Emek Buluşması Mitingi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Atalay, işçilerin ağır vergi yükü nedeniyle ocak ayında aldığı ücreti nisan ayında, nisan ayında aldığı ücreti temmuz ayında, temmuz ayında aldığı ücreti ise aralık ayında alamadığını kaydetti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bütçe görüşmelerini ilerleyen günlerde başlayacağını hatırlatan Atalay vergi konusunda çalışanlar lehine düzenlemeler yapılmasını istediklerini kaydetti. Bundan 40 yıl önce ilk vergi diliminin asgari ücretin 14 katı olduğunu söyleyen Atalay, "Şu anda 110 bin lira. Bir an evvel yüzde 15'e sabitlesinler. Vergide adalet istiyoruz. Kamu işçileri, ücret konusunda örnek ve öncüydü. Son 6 ayda kamuda ücretler asgari ücret seviyesine düştü. Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında sözleşme tarihi ocak ayında olanlara yüzde 24, mart ayında olanlara yüzde 18 zam yapılması kabul edilebilir değil. Ülkeyi yönetenler aradaki farkı, işçiler lehine kapatmak zorunda. İş yerlerimizde huzurumuz yok, evlerimizde huzurumuz yok. Bu ücretlerle bırakın bir ay, bir hafta geçinmek bile zor" diye konuştu.

70 SAYFALIK VERGİ ÇALIŞMASI MİLLETVEKİLLERİNE GÖNDERİLECEK

Çalışanların insan onuruna yakışır şekilde yaşamasını istediklerini kaydeden Atalay, önümüzdeki hafta vergiyle ilgili hazırladıkları 70 sayfalık çalışmayı milletvekillerine göndereceklerini duyurdu.

Asgari ücrete ilişkin de konuşan Başkan Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda 4 işçinin yer alacağını söyledi ve şöyle devam etti:

"Geçen yıl geldiler, '18 bin olsun, yılda iki kez olsun', dediler, aynısını ülkeyi yönetenlerin önüne koyduk. Aynısını bu yıl yapacağız. Onlar ne karar alırsa o karara harfiyen uyacağız." ifadelerini kullandı.

"İŞÇİNİN LEHİNE KANUN ÇIKARIN"

Atalay, sendikalara üye olan işçilerin işverenler tarafından işten çıkartıldığının altını çizdi ve şunları söyledi:

"Ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; öyle bir kanun çıkarın ki işçinin lehine olsun. Bizi işverenlerin merhametine bırakmayın. Yüzde 90'ı merhametsiz davranıyor. Ülkede maalesef çok olumsuz tablo var. Bir yandan çocukları öldürenler, diğer yandan at, eşek kesenler var. Bu merhametsizlerle ilgili yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Bu işleri yapanlara daha ağır cezalar verilmeli, bunlar boykot edilmeli."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.