Türk futbolunun efsanesi Arif Peçenek kimdir ?

Türk futbolunun efsanesi Arif Peçenek kimdir ?

Türk futbolu ve MKE Ankaragücü’nün efsanelerinden Arif Peçenek’in ölümünün üzerinden 10 sene geçti. Peki, Türk futbolunun efsanesi Arif Peçenek kimdir?

1979 yılında Dünya ve Türk medyasında büyük yankı uyandıran “İnek karşılığında transfer” hikâyesinin başrolü olan efsane futbolcu, Arif Peçenek kimdir?

ARİF PEÇENEK’İN HAYATI VE KARİYERİ

1959 yılında Ankara’da doğan, futbola ise 1976 yılında Güneşspor'da başlayan Arif Peçenek, sırasıyla Ankara Şekerspor, MKE Ankaragücü, İstanbulspor ve Adana Demirspor formaları giydi. MKE Ankaragücü forması altında A Milli takıma yükselen Peçenek, birçok kez ay yıldızlı formayı terletmiştir. Toplamda 23 kez milli formayı taşıyan eldiven, ayrıca kulübü MKE Ankaragücü’nde 200’den fazla resmi maça çıkan dokuz futbolcudan biri olarak kulüp tarihinin en büyük futbolcuları arasında kabul edilmektedir. Milli kaleci, futbolu 1995 yazında Adana Demirspor’da bırakmıştır. Peçenek, toplamda 8 kez A Milli Takım, 2 kez U18 Milli ve 1 kez de Ümit Milli Takım forması terletmiştir.

xczcx.jpg

İNEK KARŞILIĞI KULÜP DEĞİŞTİRDİ

Arif Peçenek, 1979 senesinde gerçekleşen transfer ile ilgili şunları kaydetmişti; 19 yaşındayken Güneşspor'dan Ankaragücü'ne transferi sırasında yaşanan olayda, eski başkanı Avni Bulduk'un kendisini çağırarak, Altay ile Şekerspor'dan gelen teklifleri ilettiğini belirten Peçenek; ''Bir gazetenin muhabiri, eski başkanım Avni Bulduk'a, böyle yetenekli bir kaleciyi bedava vermezsin. Ne kadar para aldın?' diye sormuş. Avni Ağabey de bir inek aldım, Arif'i verdim' demiş. Ertesi gün gazetelerde manşet oldu. Rakip taraftarlar maçlarda inek sesi çıkarıp moralimi bozmaya çalışıyordu. Bu espriler beni kamçıladı. Bunlar bana normalden fazla çalışmam gerektiği felsefesini kazandırdı" açıklamasını yapmıştı.

ARİF PEÇENEK’İN ANTRENÖRLÜK ZAMANLARI

Futbolculuk döneminden sonra antrenörlüğe 1996 yılında Vanspor'da başladı. Sırasıyla, Beypazarı, Türk Telekomspor, Körfez Belediyespor, Şekerspor, Kızılcahamam Belediyespor'da Teknik Direktör, MKE Ankaragücü'nde ise Gençlik Geliştirme Sorumlusu görevlerinde bulundu. Son olarak TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörlüğünü yapıyordu. Evli ve bir çocuk babası olan Peçenek, 29 Ocak 2013 tarihinde geçirdiği kalp krizi neticesinde vefat etti. Mezarı memleketi Kızılcahamam Yukarı Karaören Köyü’nde bulunmaktadır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.