Türk futbol hakemi Abdülkadir Bitigen kimdir?

Türk futbol hakemi Abdülkadir Bitigen kimdir?

Dün akşam oynanan Ümraniyespor-Fenerbahçe maçını yöneten ve verdiği tartışmalı kararlarla gündeme oturan Abdülkadir Bitigen’i insanlar merak ediyor. Peki, Türk futbol hakemi Abdülkadir Bitigen kimdir?

Maçtan sonra en çok konuşulan isimlerden biri de Abdülkadir Bitigen, 2-1 Fenerbahçe lehine sonuçlanan maçta verdiği tartışmalı kararlarla gündeme oturmuştu. Peki, Türk futbol hakemi Abdülkadir Bitigen kimdir?

ABDÜLKADİR BİTİGEN KİMDİR?

Abdülkadir Bitigen, 1983 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Asıl mesleği diş hekimliği olan ünlü hakem, Cumhuriyet Üniversitesi’nden mezun oldu. Mesleğinin yanında uzun yıllar paf liglerinde hakemlik yapan Bitigen,ilk olarak 2014 yılından itibaren Süper Lig’de maç yönetmeye başladı. Süper Lig’de ilk yönettiği karşılaşma ise Eskişehirspor ile Konyaspor arasında oynanan maç oldu. İlk derbi maçına 2020 yılında Galatasaray-Beşiktaş maçı ile çıkan Abdülkadir Bitigen, aynı zamanda FIFA kokartına da sahiptir. Ünlü hakem Abdülkadir Bitigen, 2016’da ise Anıl Bitigen ile evlenerek dünya evine girmiştir.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.