Türk Dünyası Korosu başvuruları ne zaman sona erecek, uzatıldı mı?

Türk Dünyası Korosu başvuruları ne zaman sona erecek, uzatıldı mı?

Keçiören Belediyesi, Keçiören Belediye Konservatuarı önderliğinde Ankara’da Türk Dünyası Korosu kuruyor. Peki, Azerbaycan’ın güçlü seslerinden Azerin ve piyanist Cavid Abidov’un çalıştıracağı koro başvuruları ne zaman sona erecek, uzatıldı mı?

Keçiören Belediyesi, Keçiören Belediye Konservatuarı önderliğinde, Ankara’da Türk Dünyası Korosu kurulacak. Kurulacak koronun başvuru çalışmaları devam ederken, eğitimler Türk dünyasında önemli çeşitli sanatçılar tarafından verilecek. Peki, Türk Dünyası Korosu başvuruları ne zaman sona erecek, uzatıldı mı? Azerin kimdir? İşte tüm detaylar:

TÜRK DÜNYASI KOROSU İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ

Türk Dünyası Korosu için daha önce 2022 yılının aralık ayı olarak planlanan son başvuru tarihi, gösterilen ilgiden dolayı 28 Ocak 2023 tarihine kazar uzatıldı. Sesine güvenen ve dünyaca ünlü sanatçılardan eğitim almak isteyen herkesin başvuru yapabileceği Türk Dünyası Korosu başvuruları, 28 Ocak Cumartesi günü itibariyle son bulacak.

turk-dunyasi-korosu-basvurulari-ne-zaman-sona-erecek-uzatildi-mi-3.jpg

TÜRK DÜNYASI KOROSUNA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türk Dünyası Korosu başvurularına yetenekli olduğunu düşünen, sesine ve kendine güvenen 18 yaşından büyük herkes katılabiliyor. Keçiören Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre; müziğe ilgisi bulunan, özellikle de Türk cumhuriyetlerinde doğmuş ve Ankara’da ikamet eden sanatseverlerin katılması bekleniyor. Bunun yanı sıra Türk Dünyası Müziği’ne ilgi duyan bütün vatandaşların da Türk Dünyası Korosu için davet edildiği belirtiliyor.

KORO SEÇMELERİ NEREDE VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Türk Dünyası Korosu koro seçmeleri, başvurular bittikten hemen sonra 28 Ocak Cumartesi günü Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılacak. Belediye Konservatuarı Genel Sanat Yönetmeni Ertuğrul Karabulut, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin ve ünlü piyanist Cavid Abidov’un hazır bulunacağı seçmeler, sabah saat 10.00’da başlayacak.

turk-dunyasi-korosu-basvurulari-ne-zaman-sona-erecek-uzatildi-mi-2.jpg

KOROYU AZERBAYCAN DEVLET SANATÇILARI ÇALIŞTIRACAK

Türk Dünyası Korosu, elemelerin hemen ardından çalışmalarına başlayacak olmasına rağmen, koro çalışmalarını yürütecek ve eğitim verecek isimler, vatandaşlarda şimdiden heyecan yaratmaya başladı. Türk Dünyası Korosu’nun başında Türk cumhuriyetlerinde dünyaca ün yapmış, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin ve Azerbaycan Devlet sanatçısı piyanist Cavid Abidov gibi isimler görev alacak.

TÜRK DÜNYASI KOROSUNU ÇALIŞTIRACAK AZERİN KİMDİR?

Türk Dünyası Korosu’nu çalıştıracak eğitmenlerden biri olan Azerin, 9 Mayıs 1971 Bakü’de doğmuştur. Daha çocuk yaşlarındayken Azerbaycan Devlet Televizyonu ve Radyosunda şarkılar söyleyen Azerin, Çırpınırdı Karadeniz gibi eserleriyle Türk cumhuriyetlerinin yanında tüm dünyada ün kazanmıştır. Azerin ayrıca, 2006 yılından beri devlet sanatçısı unvanını taşımaktadır. Azerbaycan Devlet Konservatuarı Şan Bölümü mezunu Azerin; İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve İtalyanca başta olmak üzere birçok dünya dilinde de şarkılar söylemektedir.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.