Turistik Doğu Ekspresi’ne nasıl bilet bulunur, fiyatı ne kadar?

Turistik Doğu Ekspresi’ne nasıl bilet bulunur, fiyatı ne kadar?

Bu sezonki Turistik Doğu Ekspresi Turları 12 Aralık 2022 tarihinde başlamıştı. 20 Mart 2023 tarihine kadar devam edecek olan turlara bilet bulmak oldukça zor duruma geldi. Peki, Turistik Doğu Ekspresi’ne nasıl bilet bulunur, fiyatı ne kadar?

Doğu turizm sezonu açıldığından beri yoğun ilgi gösterilen Turistik Doğu Ekspresi Turlarına bilet bulmak neredeyse imkânsız bir hale geldi. Hatta öyle ki, biletlerin kara borsaya düştüğü bile söyleniyor. Bu durumda insanlar tren yolculuğu yapabilmek için bilet bulabilmenin derdine düşmüş durumda. Peki, Turistik Doğu Ekspresi’ne nasıl bilet bulunur, fiyatı ne kadar? İşte tüm detaylar:

turistik-dogu-ekspresine-nasil-bilet-bulunur-fiyati-ne-kadar-2.jpg

KOLAY BİLET BULABİLMENİN YOLLARI

Eğer gitmek istediğiniz tarihleri kafanızda belirlediyseniz 1 ay öncesinden bilet almaya başlayabilirsiniz. Bu size avantaj sağlayacaktır. Çünkü biletler 1 ay öncesinden satışa sunulmaya başlıyor. Her gece 23.55 saatiyle birlikte bir sonraki yeni gün için bilet alım sayfası açılmış oluyor. Dolayısıyla gece saatlerinde siteye girip bilet aramaya başlayabilirsiniz. Ayrıca TCDD mobil uygulamasını ve web sitesini sık sık kontrol ederseniz erişime açılan satışlardan kolayca haberiniz olabilir. Yine ek sefer duyuruları için TCDD ve Doğu Ekspresini sosyal medyadan takip ederek kendinize öncelik sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda Erzincan ve Erzurum gibi ara durakların tercihiyle beraber Ankara-Kars yerine Kars-Ankara seferlerinin tercih edilmesiyle dünyanın en güzel 4 tren rotasından biri olan Doğu Ekspresini kullanma şansına sahip olabilirsiniz.

turistik-dogu-ekspresine-nasil-bilet-bulunur-fiyati-ne-kadar-3.jpg

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATI NE KADAR?

Doğu Ekspresinin turistik seferleri kişi başına 1550 TL olurken çift kişilik biletler 3100 TL’ye denk geliyor. Turistik Doğu Ekspresi Turlarında sadece bilet fiyatları gidiş-dönüş 6200 TL tutmuş oluyor. Fakat TCDD yaş ve bazı meslek gruplarına göre çeşitli fırsatlar sunuyor. 13-26 yaş arası gençler, öğretmenler, TSK personelleri ve TCDD personelleriyle aileleri yüzde 15 indirimli bilet alabilirken, 7-12 yaş ve 65 yaş üzeri vatandaşlar yüzde 50 indirim kullanabilme hakkına sahip.

turistik-dogu-ekspresine-nasil-bilet-bulunur-fiyati-ne-kadar-4.jpg

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ SEFERLERİ VE DURAKLARI

Yalnızca yataklı ve yemekli vagonlardan oluşan Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars hattında önemli tarihi ve kültürel şehirlerin görülmesini ve gezilmesini sağlıyor. Ankara–Kars arasında Erzincan ve Erzurum’da; Kars-Ankara arasında ise Divriği, Sivas ve İliç’te 3’er saatlik duruş gerçekleştirerek yolcuların o il ve ilçelerde de vakit geçirebilmesine yardımcı oluyor. Ankara’dan yola çıkılan seferler her pazartesi, Çarşamba ve Cuma hareket ederken, Kars’tan yola çıkılan seferler her Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri gerçekleştiriliyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.