Tunç Soyer’e büyük operasyon: İçişleri Bakanlığı harekete geçti

Tunç Soyer’e büyük operasyon: İçişleri Bakanlığı harekete geçti

Konuşulan bir iddiaya göre İçişleri Bakanlığı, İzmir’in eski Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde usulsüz ihale verdiği gerekçesiyle soruşturma izni verdi. İddia, henüz resmi kaynaklardan doğrulanmadı.

"İzmirgibiyiz" adlı popüler bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşım, İzmir siyasetinde yankı uyandırdı. İddiaya göre İçişleri Bakanlığı, Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde, eşi Neptün Soyer'in başkanlığını yaptığı bir kooperatife usulsüz şekilde ihale verdiği gerekçesiyle soruşturma izni verdi.

tunc-soyer-2.jpg

İDDİANIN YANKILARI VE OLASI ETKİLERİ

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, bu iddia İzmir ve sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Soyer'in CHP'den aday gösterilmemesi ve ardından gelen bu soruşturma iddiası, parti içi dinamikleri etkileyebilecek potansiyele sahip olabileceği konuşulurken, yerel yönetimlerde şeffaflık ve hesap verebilirlik konularını yeniden gündeme getirdi.

tunc-soyer-3.jpg

VATANDAŞLAR AÇIKLAMA BEKLİYOR

İddianın sosyal medyada yayılması, resmi kurumlardan açıklama beklentisini artırdı. İçişleri Bakanlığı veya Tunç Soyer kanadından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Vatandaşlar, sosyal medyada yaptığı yorumlarda resmi taraflardan bir açıklama beklediğini ifade etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.