Tüm Türkiye’nin hergün alış veriş yaptığı zincir market de listeye girdi

Tüm Türkiye’nin hergün alış veriş yaptığı zincir market de listeye girdi

Tarım Bakanlığı’nın güncellediği listeye öyle bir ürün dahil oldu ki, görenler şaştı kaldı. Tüm Türkiye’nin hemen hergün alış veriş yaptığı zincir marketin o ürününde hileli madde tespit edildi.

Tarım Bakanlığı gıdada sahtecilik yapan, halkın sağlığını tehlikeye düşüren ürünleri ve firmalarını ifşa etmeye devam ediyor.

Bakanlığın yayınladığı liste güncellendi. Listeye öyle bir ürün dahil oldu ki, görenler şaştı kaldı. Tüm Türkiye’nin hemen hergün alış veriş yaptığı zincir marketin o ürününde hileli madde tespit edildi.

BİNLERCE ŞUBESİNDE SATIŞTA

Yapılan incelemelerde, Türkiye'de son yıllarda sayıları artan üç harfli market zincirlerinden birinin taşeron olarak ürettirdiği ve tüm şubelerinde satışa sunduğu 'Ahir' peynir markasında da hileli madde tespit edildi.

ahir-peynir-kimin.jpg

Ahir marka süt ve süt ürünlerinde tespit edilen netamisin maddesinin, küf ya da maya gelişimini engelleyerek ürünün raf ömrünü uzatmaya yardımcı olduğu öğrenildi.

ahir-peynir.jpg

Bakanlık tarafından yasaklı maddeler arasında bulunan bu gıda koruyucusu, fazla miktarda tüketilmesi halinde kusma, ishal ve alerji gibi sağlık sorunlarına yol açıyor.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.