Trump'ın Pensilvanya mitinginde silahlı saldırı: İki kişi hayatını kaybetti

Trump'ın Pensilvanya mitinginde silahlı saldırı: İki kişi hayatını kaybetti

Donald Trump'ın Pensilvanya mitinginde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında Trump, kürsüde konuşma yaparken yaklaşık yedi el silah sesi duyuldu. İlk silah sesiyle birlikte Trump'ın sağ kulağını tuttuğu görüldü.

Donald Trump'ın Pensilvanya'nın Butler şehrindeki mitinginde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında Trump, kürsüde konuşma yaparken yaklaşık yedi el silah sesi duyuldu. İlk silah sesiyle birlikte Trump'ın sağ kulağını tuttuğu ve sağ yanağında kan akarken yumruğunu havaya kaldırdığı görüldü.

Olay anında korumalar hızla kürsüye atlayarak Trump'ı koruma altına aldı ve acil olarak zırhlı aracına götürdü. Trump, saldırının ardından Truth Social sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, ABD Gizli Servisi ve güvenlik yetkililerine hızlı müdahaleleri için teşekkür etti. Ayrıca hayatını kaybeden kişinin yakınlarına başsağlığı diledi.

2.jpg

GİZLİ SERVİSE TEŞEKKÜR ETTİ

ABD Gizli Servisi'nden yapılan açıklamada, saldırının miting alanının dışından gerçekleştirildiği ve saldırganın etkisiz hale getirildiği bildirildi. Saldırının ardından bölgedeki panik devam ederken, Gizli Servis yetkilileri saldırganın kimliği hakkında henüz bir bilgiye ulaşamadıklarını belirtti.

Butler Bölge Başsavcısı Richard Goldinger, saldırı sırasında ateş eden kişinin ve olay yerinde bulunan bir kişinin öldüğünü açıkladı. Trump, sağ kulağına isabet eden kurşun nedeniyle çok kan kaybettiğini ve "bir şeylerin yolunda gitmediğini hemen anladığını" ifade etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.