Trump'a suikast girişimi: Saldırganın kimliği belirlendi

Trump'a suikast girişimi: Saldırganın kimliği belirlendi

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimiyle ilgili saldırganın kimliğini açıkladı.

FBI, Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık yarışına katılan Trump'ın Pensilvanya'daki bir mitingde kürsüden destekçilerine hitap ederken gerçekleşen saldırının faili hakkında bilgi verdi. Açıklamada, silahlı saldırganın "Bethel Park'tan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks" olduğu ifade edildi.

Thomas Matthew Crooks

Soruşturmanın halen devam ettiği belirtilen açıklamada, olay hakkında bilgi sahibi olan kişilerin FBI'ın internet sitesi veya telefon üzerinden bilgi paylaşmaya davet edildiği vurgulandı.

TRUMP’A SUİKAST GİRİŞİMİ

Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık için aday olan eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya’da düzenlediği bir miting sırasında kürsüde konuşma yaparken silahlı saldırıya uğradı. Sağ kulağından yaralanan Trump’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Saldırıda mitinge katılanlardan biri hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı.

ABD Gizli Servisi, saldırganın miting alanının dışındaki yüksek bir noktadan kürsüye doğru birçok kez ateş ettiğini ve ardından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.