Trump'ın eli güçleniyor: Suikast girişimi sonrası destek arttı

Trump'ın eli güçleniyor: Suikast girişimi sonrası destek arttı

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olarak belirlenen Donald Trump, suikast girişiminin ardından ilk kez halkın karşısına çıktı.

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olarak belirlenen Donald Trump, suikast girişiminin ardından ilk kez halkın karşısına çıktı. Milwaukee'de düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde konuşan Trump destekçileri tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Cumartesi günü Pensilvanya'da düzenlediği mitingde silahlı saldırıya maruz kalan Trump, olayda bir kişinin hayatını kaybetmesi ve iki kişinin yaralanmasıyla sarsılmıştı. Kongreye kulağında bandajla katılan Trump, saldırının izlerini taşıyordu. ABD Gizli Servisi saldırganın kürsüye ateş açtığı noktada etkisiz hale getirildiğini ve saldırganın kimliğinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.

1.jpg

TRUMP'IN ELİ GÜÇLENİYOR

Milwaukee'deki kongre Trump'ın kampanyasında önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Katılımcılar Trump'ı sıcak alkışlarla ve coşkulu tezahüratlarla karşıladı. Eski başkan sahneye kendisiyle birlikte çıkan başkan yardımcı adayı J.D Vance ile birlikte poz verdi. Kongre boyunca Trump destekçilerine hitap ederken gülümseyerek selam verdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.