Trio ekibi, Kayserispor-Beşiktaş maçının tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi

Trio ekibi, Kayserispor-Beşiktaş maçının tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi

Üç eski hakem, Kayserispor-Beşiktaş maçındaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi. Attamah'ın müdahaleleri ve VAR kararları dikkat çekti.

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Kayserispor ile Beşiktaş arasında oynanan maçta yaşanan tartışmalı pozisyonlar, eski hakemler Bahattin Duran, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım tarafından masaya yatırıldı. Özellikle Attamah’ın müdahaleleri ve VAR kararları, yorumcuların eleştirilerine neden oldu.

ATTAMAH-EMİRHAN TOPÇU POZİSYONU

İlk tartışma, Attamah'ın Emirhan Topçu’ya yaptığı müdahale üzerine oldu. Bahattin Duran, pozisyonun penaltı ile ilgisi olmadığını söylerken, Deniz Çoban aynı görüşü paylaştı. Bülent Yıldırım ise "Attamah'ın hareketi riskliydi, ama penaltı olacak kadar etkili değil" yorumunu yaptı.

EL POZİSYONUNA FARKLI YORUMLAR

Bilal Bayazit ve Kartal Kayra Yılmaz'ın aut atışındaki pozisyonu da değerlendiren yorumcular, farklı görüşler sundu. Deniz Çoban, aut atışında eliyle müdahale edilen pozisyonun penaltı olduğunu savunurken, Bahattin Duran, kaleciyle oyunu başlatan oyuncunun hareketini baz alarak, penaltı olmadığını ifade etti.

ATTAMAH'IN GİRDİĞİ İKİ POZİSYON

Attamah'ın Rashica’ya yaptığı müdahalede ise üç yorumcu da net penaltı kararı verilmesi gerektiğini belirtti. Deniz Çoban, bunun Atilla Karaoğlan’ın son haftalardaki en doğru penaltı kararı olduğunu vurgularken, Bülent Yıldırım, hareketin kontrolsüz olduğunu ve sarı kart da verilmesi gerektiğini söyledi. Attamah’ın Immobile’ye yaptığı müdahalede ise üç yorumcu da aynı fikirdeydi: Net penaltı ve kırmızı kart verilmeliydi. Deniz Çoban, pozisyonu "güreş" ile karşılaştırarak, "Bu pozisyonda futbol yok" yorumunu yaptı.

"İPTAL DOĞRU KARAR"

Kayserispor lehine verilen penaltının iptali konusunda da yorumcular iptalin doğru olduğuna katıldılar, ancak Bülent Yıldırım, VAR’ın Immobile pozisyonunu önce değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.