TOGG’a yerli rakip mi geliyor? HABAŞ nedir?

TOGG’a yerli rakip mi geliyor? HABAŞ nedir?

Honda fabrikasını satın alınma işlemlerinin ardından popülerliği artan ve yerli otomobil konusunda anılan HABAŞ için yeni iddialar meydana çıktı. TOGG’a yerli rakip mi geliyor? HABAŞ nedir?

2020 Mart ayında Honda Türkiye’den aktarılan duyuruyla markanın Gebze’deki fabrikası gaz, taşımacılık ve endüstri gibi sektörlerde aktif olan HABAŞ’a devredildi. Gebze’de bulunan otomobil fabrikası Honda’nın ülkemizde en çok satılan modellerinden biri olan Civic’i üretmek için aktif olarak çalışıyordu.

HABAŞ, bu devir işlemlerinin gerçekleştirmesinin ardından devamlı “HABAŞ yerli otomobil” ile gündeme taşındı. Yerli elektrikli araçların üretildiği iddia edilen HABAŞ’a hibrit ve elektrikli kamyon modelleri üzerinde yoğunlaştığı da gündeme getirildi. Bu iddiaların karşında HABAŞ’tan ya da HABAŞ çalışanlarından konu ile ilgili herhangi bir cevap duyurulmadı. TOGG’a yerli rakip mi geliyor? HABAŞ nedir? İşte tüm detaylar:

TOGG’a yerli rakip HABAŞ geliyor

TOGG’A RAKİP HABAŞ YERLİ OTOMOBİL

HABAŞ geçtiğimiz günlerde birçok konuda dikkat çekti. Bir dönem fabrikanın içerisinden otobüs ve kamyon fotoğrafları aktarılmıştı. Gönderilen bu fotoğraflar doğrultusunda doğal olarak HABAŞ’tan yerli kamyon ve otobüs beklentisi oluştu. Bu konuda konuyla ilgilenen kitle bir buçuk yıl bekledi ama bir sonuca ulaşmadı.

Otomobil hayranlarına hitap eden medya kuruluşlarının bir kısmı da bu fotoğraflardaki araçlar için “Çin tasarımı” ürünler olarak adlandırdı. Basına tasarlandığı düşünülen otobüs ve kamyon konusunda yalnızca bir kaç kare fotoğraf yansıdı.

Türk Sigortalar Bankası web sitesinde şirketin ilk aracı görüntülendi. HABAŞ’a ait model kayıtlarına baktığımızda bir adet kayıt ile karşılaşıyoruz. Aracı sorgularsanız “Steel Power N3” adı ile sizi karşılıyor. Aracın güncel kasko değeriyse 1 milyon 800 bin TL olarak çıkıyor. Model koduysa sistemde 8301001 olarak işli.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.