TOGG ve Çinli dev şirket iş birliği adımları attı

TOGG ve Çinli dev şirket iş birliği adımları attı

Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye yatırım görüşmeleri için gelen GAC Group CEO'su Feng Xingya, önümüzdeki günlerde tekrar Türkiye'ye gelerek Togg ile iş birliği görüşmeleri yapacak.

Türkiye'nin yerli otomobil üreticisi Togg ile Çinli elektrikli araç devi GAC Aion, elektrikli araç üretimi konusunda iş birliğine hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye gelerek yatırım görüşmeleri gerçekleştiren GAC Group CEO'su Feng Xingya, önümüzdeki günlerde tekrar Türkiye'ye gelip TOGG ile ilgili görüşmelerde bulunacak.

AK PARTİ'DEN DOĞRULAMA GELDİ

Reuters'a konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, GAC ile Togg arasında üretim iş birliğini görüşmek üzere bu ay GAC CEO'sunun Türkiye'ye geleceğini doğruladı. Feng Xingya, daha önce Eylül 2023'te Türkiye'yi ziyaret ederek Toyota Türkiye ve Huawei'ye görüşmelerde bulunmuştu. GAC Aion'un Avrupa ve Orta Doğu bölgesine yönelik bir üretim üssü oluşturma projesi olduğu biliniyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, GAC CEO'sunun bu ziyaretinin Türkiye'nin otomotiv sektörü için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Bu iş birliğiyle Türkiye'nin elektrikli araç üretim kapasitesini artabileceğini belirten uzmanlar, bu önemli ziyaret ile Türkiye'nin otomotiv sektöründe küresel bir oyuncu olma hedefine bir adım daha yaklaştığını vurguladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.