Tiryakilere kötü haber! Sigaraya bir zam daha yolda

Tiryakilere kötü haber! Sigaraya bir zam daha yolda

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, katıldığı canlı yayında sigaraya zam sinyali verdi.

Sigaraya temmuz ayında ÖTV zammı yapılmıştı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, katıldığı canlı yayında temmuz ayında zammın firmalar arasındaki rekabet nedeniyle eksik olarak yansıtıldığını bu nedenle fiyatların bu ay bir kez daha artabileceğini kaydetti.

sigara-ic.jpg

YENİ ZAM İÇİN RAKAM VERİLDİ

Temmuz ayında zamların 8-9 lira arasında olması gerektiğini ancak Philip Morris grubunun düşük zam yapması nedeniyle diğer firmaların da az zam yaptığını kaydeden Dündar, yeni zam oranıyla ilgili ise “Ortalama 4 - 5 TL zam gelecek. Ağustosun ilk iki haftası içinde gelecek” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 95 ZAM GELDİ

Konuya ilişkin geçtiğimiz aylarda değerlendirmelerde bulunan ve sigaraya yapılan zamların devlete vergi kaybı olarak yansıdığına dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Firmaların 4 Nisan’da açıkladığı zamlı sigara fiyatları ile en pahalı sigara geçtiğimiz yıl 36 lira iken şu anda 69 lira oldu. Son 1 yıl içerisinde sigaraya yüzde 95 zam geldi. Durumun böyle olması vatandaşın alım gücünü düşürdüğü için kaçak sigaraya ve tütüne yönelimi arttırıyor. Sigara ve tütünde kaçak oranı yüzde 25’e kadar yükseldi. Bu da vergi kaybını arttırdı." ifadelerini kullanmıştı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.