TikTok ve Instagram’a yeni rakip: Elon Musk’ın X’inden sürpriz

TikTok ve Instagram’a yeni rakip: Elon Musk’ın X’inden sürpriz

Elon Musk'ın satın aldığı ve yeni adıyla X olarak bilinen sosyal medya platformu, TikTok ve Instagram Reels'e doğrudan rakip olacak bir özelliği tanıtmaya hazırlanıyor. Uzun ve kısa videoların yer alacağı içerik, kullanıcılarda şimdiden heyecan yarattı.

X, platformda paylaşılan ve oluşturulan video içeriklerini tek bir sekme altında birleştirerek öne çıkarmayı amaçlıyor. Teknoloji amaçlı haberler hazırlayarak dünyayı bilinçlendiren Techtimes’ın aktardığı bilgilere gör; özelliğin beta sürümünün bu yaz sonunda seçilmiş bir kullanıcı grubuna sunulması bekleniyor. Bu hamle, Musk'ın platformu Ekim 2022'de satın almasından bu yana hayata geçirdiği vizyonun bir parçası. Bu vizyon, bir zamanlar Twitter'a entegre edilmiş olan kısa video uygulaması Vine'ın konseptini yeniden canlandırmayı da içeriyor.

x-1.jpg

MUSK, VİNE'I GERİ GETİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR

Nisan ayında Musk, 186 milyon takipçisine Vine'ın geri getirilip getirilmemesi konusunda bir anket yaptı ve ankete katılanların neredeyse %70'i olumlu yanıt verdi. Vine'ın zirve döneminde 200 milyon kullanıcısı vardı ve Ice Bucket Challenge gibi viral trendlerle tanınıyordu. Platform popülerliğine rağmen Twitter, Vine'dan para kazanamadı ve bu durum 2017'de platformun kapatılmasına neden oldu.

x-2.jpg

YASAK GELİRSE FIRSAT OLUR

TikTok'un ABD'de potansiyel olarak yasaklanması, milyonlarca Amerikalıyı video paylaşımı için alternatif platformlar aramaya itebilir ve bu da X'i çekici bir seçenek haline getirebilir. Yeni özellik, ayrıca Twitter'ın 2021'de Periscope'u kapatmasından bu yana platformda bulunmayan bir canlı yayın öğesini de içerecek. X'in iç kaynakları, Vine'dan ilham alan konseptin, kullanıcıların abonelik ve doğrulama hizmetleri satın alması yoluyla gelir elde etme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.