Terör örgütüne bir darbe daha!

Terör örgütüne bir darbe daha!

MİT tarafından PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasında çalıştığı belirlenen Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın istihbarat hücresini çökertti.

MİT Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü operasyon sonucunda, PKK'nın istihbarat yapılanmasında görevli olan ve İstanbul'da faaliyet gösterdikleri belirlenen Halil Kod Sadık Topaloğlu ile Mehmet Savaş yakalandı.

GAZETECİLİK KİSVESİYLE BİLGİ TOPLADIĞI ORTAYA ÇIKTI

MİT, Sadık Topaloğlu'nu örgütün istihbarat yapılanmasında yer aldığı tespit edildikten sonra yakın takibe aldı. Topaloğlu'nun yasa dışı yollarla Irak/Kandil'e geçerek istihbarat eğitimi aldığı ve bu süreçte örgüt yöneticilerinden Cuma Kod Cemil Bayık ile görüşmeler gerçekleştirdiği belirlendi. Türkiye'de görevlendirildikten sonra gazetecilik kisvesiyle terör örgütüne bilgi topladığı ortaya çıktı.

Bunun yanı sıra, Mehmet Savaş ile birlikte örgüt adına finansal faaliyetler yürüttükleri ve paravan şirketler aracılığıyla Suriye'deki örgüt mensuplarına malzeme temin ettikleri MİT tarafından tespit edildi.

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonuyla yakalanan PKK'lı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.