TEPAV: Yıllık gıda enflasyonu yüzde 49,13

TEPAV: Yıllık gıda enflasyonu yüzde 49,13

TEPAV Gıda Fiyat Endeksi verilerine göre, Eylül ayında gıda enflasyonu yüzde 0,48 oranında artış gösterdi.. Yıllık gıda enflasyonu ise %49,13 olarak hesaplandı.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından açıklanan Gıda Fiyat Endeksi verilerine göre 1-30 Eylül 2024 döneminde aylık gıda enflasyon oranı yüzde 0,48 olarak gerçekleşti. Eylül ayında taze meyve ve sebze kategorisinde fiyatı en çok düşen ürünler dereotu, roka ve nane oldu. Öte yandan çarliston biber, sivri biber ve dolmalık biber fiyatlarında büyük artışlar görüldü. Taze meyve ve sebze kategorisi dışındaki ürünlere bakıldığında ise en fazla fiyat artışı fındık içi, yumurta ve ayçiçek yağında gözlemlenirken kağıt şeker, balık ve reçelde de fiyat düşüşleri görüldü.

YILLIK GIDA ENFLASYONU YÜZDE 49,13

Eylül 2024 itibarıyla TEPAV tarafından hesaplanan verilere göre ile yıllık gıda enflasyonu yüzde 49,13 oldu. Bu oran, Türk-İş mutfak enflasyonu ile yüzde 48,72, İTO-ÜGE ile ise yüzde 56,23 oranlarında ölçüldü. Yıl başından itibaren birikimli gıda enflasyonu da TEGE ile yüzde 29,47, İTO-ÜGE ile yüzde 36,23, Türk-İş mutfak enflasyonu ile yüzde 37,41 hesaplandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.